ZMEURĂ cu MIERE – elixirul care păstrează tinerețea, scade greutatea, alungă cancerul și ne umple de energie

zmeura-cu-miere

Zmeura este un fruct care poartă în el binecuvântarea lui Dumnezeu pentru sănătatea noastră. Fructele de pădure în general sunt văzute ca o mană cerească pentru viața noastră, deoarece conțin compuși bioactivi capabili să inverseze sau să stopeze progresia proceselor patogene.

Zmeura abundă în antioxidanți care pun frână procesului de îmbătrânire a organismului și previn dezvoltarea celor mai cumplite boli, precum cancerul.

Cercetările științifice au asociat consumul de zmeură cu reducerea riscului de boli cardiovasculare, diabet zaharat, obezitate, Alzheimer și cancer. Toate aceste afecțiuni au în comun aceeași factori de risc pe care zmeura îi combate: inflamațiile, stresul oxidativ și dereglările metabolice.

Zmeura – o armă puternică împotriva cancerului

Proprietățile anticancerigene ale zmeurei sunt bine documentate. Există o pleiadă de studii care au arătat că zmeura conține compuși (antocianini, polizaharide, sanguin H-6, acid elagic) cu o acțiune chemopreventivă și antitumorală remarcabilă.

Cercetătorii americani de la Universitatea Kentucky susțin că zmeura poate ajuta la menținerea greutății corporale și la prevenirea bolii canceroase, datorită a doi compuși – acidul clorogenic și acidul cumaric, care previn dezvoltarea tumorilor și stimulează lupta ficatului împotriva cancerului.

Fructul tinereții și frumuseții

Antocianidinele sunt un alt grup de antioxidanți din zmeură (și alte fructe de pădure) care combat cancerul, varicele, durerile reumatice, îmbătrânirea prematură și evenimentele cardiovasculare. Acești compuși mențin tinerețea pielii datorită faptului că stimulează producția de colagen.

Zmeura este un fruct tonic, vitaminizant și energizant, datorită conținutului de vitamina C, fier, calciu, potasiu și acid folic. Este săracă în calorii, are efecte hipoglicemiante și dă senzația de sațietate. De aceea are efecte bune în curele de slăbire.

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi recomandă celor care vor să piardă în greutate să înlocuiască cina cu o porție de zmeură și puțină miere.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *