Zarzavat pentru iarnă la congelator. Mereu la îndemână pentru prepararea unei ciorbe delicioase!

zarzavaturi-pentru iarne

Dacă doriți să vă bucurați și iarna de o varietate mare de legume, atunci trebuie să vă faceți provizii chiar de acum. Vă recomandăm să pregătiți zarzavaturi congelate pentru bucatele de felul întâi, felul doi și diverse garnituri. Zarzavaturi pe care vi le propunem astăzi sunt mai potrivite pentru supe sau ciorbe. Veți obține bucate cu o culoare intensă și apetisantă, cu mirosul și prospețimea verii. Dacă le veți pregăti și depozita corect, acestea își vor păstra vitaminele până la 95 %. Aceste zarzavaturi se pregătesc foarte simplu. Din ingredientele prezentate veți obține 4 porții de zarzavaturi pentru ciorbele de iarnă. Aveți la dispoziție suficient timp ca să acumulați toată bogăția naturii pentru lunile reci!

Ingrediente necesare:

  • 1 kg de ceapă
  • 1 kg de ardei grași
  • 1 kg de morcovi
  • 1 kg de roșii
  • verdeață după gust

Mod de preparare:

  1. Tăiați morcovii și ardeii în fâșii. Tăiați roșiile și ceapa cuburi. Tocați mărunt verdeața. amestecați toate legumele.
  2. Puneți amestecul de legume în pungi de plastic și răsuciți-le în formă de baton. Apoi veți folosi zarzavaturile atât, cât veți avea nevoie. Puteți folosi pungi cu bandă specială de închidere. Unii congelează legumele în recipiente de plastic. Dar acestea au câteva dezavantaje: recipientele ocupă mult spațiu în congelator și este incomod de luat zarzavaturile.
  3. Puneți zarzavaturile în mâncare când deja va fi aproape pregătită. Dacă preparați supe sau ciorbe, atunci puneți zarzavaturile în cratiță, aduceți la fierbere și luați imediat cratița de pe foc. Dacă preparați bucate de felul doi, atunci amestecați zarzavaturile congelate cu mâncarea propriu-zisă și opriți focul după 2-4 minute.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

Autor text: Bucătarul.tv

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *