VINOTERAPIA – secretul tinereții

vinoterapia

Sucul de struguri elimină toxinele şi apa din ţesuturi, determină eliminarea şi arderea grăsimilor, împiedicând astfel formarea nodulilor adipoşi de sub piele. Tratamentul este recomandat de trei ori pe săptămână, iar o şedinţă dureză 30 de minute

Secretul tinereţii fără bătrâneţe se află în sucul strugurilor. Terapeuţii spun că vinoterapia cu struguri roşii păstrează tinereţea pielii şi încetineşte procesul de îmbătrânire. Acest tratament se poate face atât într-un centru spa cât şi acasă, şi asta pentru că esenţiale sunt ingredientele. Dana Sota, consultant în frumuseţe, susţine că vinoterapia nu constă în băi în must şi nici în spălarea pe faţă cu struguri. „Strugurii sunt uscaţi. Din ei se formează o mixtură, în care se adaugă diferite alte substanţe benefice pielii”, spune specialistul. Aceasta adaugă că pe piaţa din România s-au creat linii întregi de cosmetice pe bază de struguri, dar şi suplimente alimentare pentru hrănirea şi menţinerea fermităţii pielii.

„Cu toţii ştim că un pahar de vin roşu băut la masă ajută la prevenirea bolilor de inimă. Mai puţini dintre noi însă au aflat că substanţele conţinute de struguri şi, implicit de vin, ajută la păstrarea aspectului tânăr al pielii”, spune Dana Sota. Specialistul completează că secretul acestui ritual constă în polifenoli, substanţe prezente în struguri, care se extrag prin procesul de fermentare. „Polifenolii sunt antioxidanţi extrem de puternici, care acţionează mai în profunzime chiar şi decât vitaminele A, C şi E. Substanţele din struguri luptă eficient împotriva radicalilor liberi, principalii factori ai îmbătrânirii şi ai apariţiei ridurilor”, explică Dana Sota.

Tratamentele pe bază de struguri sunt benefice. Astfel, persoanele care doresc să îşi menţină aspectul pielii tânăr pot opta pentru băi în căzi pline cu struguri fermentând, peelinguri faciale sau împachetări, care sunt indicate şi împotriva retenţiei de apă, pentru detoxifierea pielii şi pentru stimularea circulaţiei limfatice. În acelaşi timp, o altă substanţă din struguri, denumită resveratol, are proprietăţi antifungice.

În plus, vinoterapia elimină toxinele şi apa din ţesuturi, determină eliminarea şi arderea grăsimilor, împiedicând astfel formarea nodulilor adipoşi de sub piele. După prima şedinţă, derma capătă un aspect fin, redevenind elastică. Prin împachetări cu struguri se poate reduce şi aspectul de coajă de portocală al pielii. Acest tratament este recomandat de trei ori pe săptămână, iar o şedinţă dureză 30 de minute.

Strugurii pot înlătura stresul

Pe lângă calităţile asupra pielii, strugurii reprezintă o sursă bogată de vitamine, zaharuri, fosfor, proteine, enzime, săruri minerale şi siliciu.

Astfel, aproximativ 20 la sută din conţinutul fiecărui bob de struguri este zahăr, care este uşor de asimilat de organism, oferind, totodată, energie fizică şi psihică, datorită conţinutului de fosfor. Vitaminele A, B1, B2, C şi PP ajută la eliminarea stresului. În acelaşi timp, strugurii detoxifică organismul. Datorită conţinutului ridicat de potasiu, aceste fructe au proprietăţi diuretice, ajutând la eliminarea lipidelor în exces. Pulpa strugurilor este bogată în fibre, compusă din celuloză, care ajută la îmbunătăţirea tranzitului intestinal lent. Conţinutul de siliciu şi acid fosforic al acestor fructe au un rol benefic asupra podoabei capilare. Strugurii protejează firul de păr împotriva poluării, lăsând părul lucios şi sănătos.

Info plus:

Masca pe bază de struguri – efect de luminozitate

Pentru o piele mai curată şi mai luminoasă, amestecă un strugure mare roşu, coajă şi sâmbure, şi lasă-l într-un vas la fermentat câteva ore. Apoi aplică-l pe piele. Lasă masca să acţioneze timp de 20 de minute şi apoi clăteşte-ti pielea cu apă călduţă.

Sursa: Gandul.info

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *