Vindecare naturală cu suc din rădăcină de pătrunjel

radacini de patrunjel

Plantă medicinală, aliment şi condiment, pătrunjelul este deseori subapreciat, puţini dintre noi fiind conştienţi de faptul că atât în frunzele, cât şi în rădăcinile sale se află o întreagă farmacie naturală, cu beneficii uluitoare asupra sănătăţii noastre.

Alături de ghimbir, oregano, scorţişoară, salvie, turmeric şi ardei iuţi roşii, pătrunjelul este una dintre cele mai puternice plante – medicament de pe planetă.

Nu doar frunzele de pătrunjel găzduiesc un întreg arsenal de substanţe benefice sănătăţii, ci şi rădăcina acestuia, care, consumată proaspătă, ne oferă numeroase calităţi vindecătoare. Una dintre cele mai eficiente forme de administrare ale pătrunjelului este sucul obţinut din rădăcina proaspătă, preparat astfel:

Suc din rădăcină de pătrunjel

Rădăcinile de pătrunjel cu tot cu coajă (cea mai bogată în substanţe nutritive) se spală foarte bine, îndepărtându-se doar părţile stricate. Sucul se obţine cu ajutorul storcătorului electric centrifugal (şi nu prin simpla mixare) şi se consumă, de preferinţă, imediat.

Dacă acest lucru nu este posibil, sucul se poate păstra în recipiente foarte bine închise, la rece, pe o perioadă de maximum 6 ore. Se consumă în combinaţie cu suc de morcov (1:4), deoarece sucul de pătrunjel este mai greu tolerat de tubul digestiv.

Iată şi indicaţiile terapetice ale sucului din rădăcină de pătrunjel:

Tuse

Rădăcina de pătrunjel are efecte antibacteriene şi expectorante, datorate saponinelor care ajută la eliminarea secreţiilor suplimentare de pe căile respiratorii medii şi inferioare.

Se consumă câte 50-100 ml. pe zi.

Alergie

Apigenina, o substanţă prezentă în rădăcina de pătrunjel, scade intensitatea reacţiei alergice, având un efect antihistaminic egal ca intensitate cu cel al unor medicamente folosite pentru tratarea acestei afecţiuni.

Se consumă 50 ml. suc de pătrunjel şi 400 ml. suc de morcov, zilnic, pe o perioadă de 2-4 săptămâni.

Articol relatat de portalul topremediinaturist.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *