Untul de arahide: 8 Beneficii pentru sănătate

Foto: otdikh-rossiyan.ru

Foto: otdikh-rossiyan.ru

Untul de arahide nu este chiar cel mai popular produs alimentar în România, însă numeroasele beneficii pentru sănătate, dar şi gustul pe care îl are, îl face foarte popular în Occident. Deşi în ţara noastră abia se găseşte pe rafturile din hypermarket-uri, în afară untul de arahide se găseşte şi la borcane de 2kg, fiind un aliment care merge consumat în combinaţie cu multe alte alimente: banane, biscuiţi, dulceaţă, pe sandwich, sau pe clatite.

Astăzi am citit despre câteva dintre cele mai importante beneficii pentru sănătate ale untului de arahide.

Spre exemplu, untul de arahide:

1. Este o sursă bogată de proteine

Două linguri de unt de arahide înseamnă 7 grame de proteine! Deoarece are atât de multe proteine, untul de arahide este o gustare foarte săţioasă – mănânci puţin şi te simţi plin pe termen lung. Proteinele sunt folosite de organism pentru a construi sau a repara muşchii, fiind foarte important de asimilat de cei care se antrenează din greu la sală sau fac sport.

Practic, mâncând dimineaţă o felie de pâine cu unt de arahide te poate ţine sătul până la prânz.

2. Este bun pentru inimă

Studiile arată că persoanele care includ untul de arahide în regimul alimentar sunt mai puţin susceptibile a avea o boală de inimă, diabet de tip 2. Poţi să fii sănătos şi fără a consuma nuci, dar studiul de la Harvard arată că inima ta ar avea şanse mai mari să nu fie afectată dacă vei consuma unt de arahide. Dar probabil organismul fi nevoit să găsească alternative la mineralele şi vitaminele pe care le găseşte în arahide în alte alimente.

3. Îţi oferă mai mult potasiu

Majoritatea persoanelor mănâncă alimente sărate. De altfel, chiar dacă nu mănâncă alimente sărate, acestea nu pot fi evitate. Sodiu se găseşte în aproape orice, inclusiv în apă. Dacă mănânci unt de arahide îţi iei o doză bună de potasiu care va contraataca efectele nocive ale sodiului din alimente.

4. Este o sursă de grăsimi sănătoase

Mulţi oameni consideră untul nociv deoarece conţine foarte multe grăsimi saturate. În realitate, grăsimile saturate nu sunt atât de toxice pe cât se crede. Dar untul de arahide conţine mai multe grăsimi nesaturate decât saturate, făcându-l un produs cu „grăsimi sănătoase”. Chiar dacă sună ca un oximoron, acesta este adevărul. Un organism sănătos are nevoie de grăsimi sănătoase pe care le mai găsim şi în avocado, ulei de măsline şi arahide!

5. Este un supliment de energie

Având multe proteine şi grăsimi sănătoase, untul de arahide devine un supliment energetic important. Este încă un motiv pentru a mânca la micul dejun o felie de unt de arahide care să-ţi dea o doză de energie pentru restul zilei.

6. Este bogat în fibre

Din două linguri de unt de arahide nu doar că luăm 7 grame de proteine ci şi 2 grame de fibre, necesare pentru a avea un organism sănătos. Pentru a avea o viaţă sănătoasă este necesar să procesăm o cantitate echitabilă de fibre zilnic!

Mai multe citiți AICI

 

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *