Turismul dentar, o afacere de succes pentru cabinetele din România

dentist

Turismul dentar este, în ultimii ani, un fenomen tot mai des întâlnit în cabinetele stomatologice de la noi. Evident, unul dintre motivele pentru care mulţi români iau avionul până în ţară este legat de costurile avantajoase ale tratamentelor stomatologice. Diferenţa de aparatură şi servicii, în domeniul stomatologic, între România şi U.E, este aproape inexistentă, iar uşurinţa deplasării dintr-o ţară în alta şi costurile reduse ale biletelor au contribuit la dezvoltarea alertă a turismului stomatologic.

“În clinica IDENT cei care vin din străinătate găsesc toate serviciile medicale aferente stomatologiei, de la implantologie, chirurgie BMF şi endoscopie până la cele estetice precum faţete din ceramic, dar şi injectarile cu acid hyaluronic”, spune Bianca Ivanciovici, medic stomatolog. Asociaţia Româna de Turism Medical a realizat un studiu care arată ca in 2016 stomatologia a atras cei mai mulţi clienti care vin în România pentru turism medical.

5000 de euro, suma pe care o cheltuie un client din străinătate în clinicile stomatologice din România

Clinicile stomatologice de la noi şi-au adaptat programele astfel încât să poată face faţă solicitărilor venite de la clienţii din afară. În medie 15% din totalul pacienţilor unui cabinet stomatologic cu tradiţie din Bucureşti este reprezentat de turiştii veniţi special pentru tratament. “Cheltuielile variază de la aproximativ 1000 de euro până la 20.000 pe pacient. O medie ar fi de aproximativ 4-5000 de euro pe pacient. Am avut în principal clienti din Spania, Italia şi Suedia. Însă am avut şi surpriza să ne treacă pragul clienti din Japonia, America şi Iraq”, spune Bianca Ivanciovici, medic stomatolog IDENT TOTAL CARE.

Pentru Mirela, o romanca stabilita in Italia, alegerea a fost una simpla. “M-am dus in orasul in care locuiesc la stomatolog si, dupa consult, mi-a spus ca serviciile sale ma vor costa 40.000 de euro. Am inceput sa caut alternative si asa am ajuns in Romania, la medicul Jona Yousif. Dupa 2 luni de munca acum zambesc fericita. Iar la buzunare ma simt mai bine, intreaga interventie stomatologica m-a costat 11.000 de euro.”

Fie că vin din Marea Britanie, Israel sau chiar Statele Unite, turiştii îngroaşă rândurile pacienţilor de la uşile cabinetelor de stomatologice din România pentru că preţurile sunt cu mult mai mici decât la ei acasă. “Marea majoritate a clienţilor noştri vin pentru chestii complicate precum ar fi implanturi sau rezectii apicale, dar am avut şi cazuri în care pacienţii au venit doar pentru că au auzit de rezultatele noastre şi vor să fie siguri de calitatea serviciilor. În România serviciile sunt chiar şi cu 50-70% mai ieftine decât preţurile practicate în statele europene”, spune medicul stomatolog Bianca Ivanciovici.

Articol relatat de portalul ziarulring.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *