Trucuri inedite de a îndepărta grăsimea din mâncare

Pentru adultii care au inceput sa supravegheze numarul caloriilor si sa elimine pe cat pot grasimile din farfurie, iata 3 idei mai eficiente decat culesul cu lingura al uleiului in exces de la suprafata mancarurilor, recomandate de hobbybucatar.ro. Ideile sunt valabile mai ales pentru tocanite si sosuri in care ati scapat prea multa grasime inca de la inceput.

  • O frunza de salata pusa la suprafata mancarii va absorbi grasimile. Frunza de salata trebuie sa fie proaspata, iar daca numai una nu e destul de eficienta pentru cat ulei ati scapat din greseala (sau a ramas de la prajit) repetati procedura cu alte frunze proaspete.
  • Acelasi efect il vor avea si cateva cuburi de gheata puse la suprafata mancarii. Oricum veti observa cu ochiul liber cum bulele de grasime plutesc spre cuburi, atrase ca de un magnet. Scoateti apoi cuburile, inainte sa se topeasca. Puteti face asta si in timp ce gatiti, si la finalul prepaparii, dar in timpul gatitului asta va scadea un pic din temperatura mancarii si va face legumele ceva mai crocante.
  • Un albus de ou crud este la fel de eficient: in timp ce fierbe sosul sau tocanita pe care o gatiti, puneti albusul la suprafata ei. Lasati-l cateva minute, pana se incheaga: el va absorbi grasimile. Desigur, dupa aceea trebuie scos (cu o spumiera sau o lingura), altfel cine il va manca va „beneficia” de tot colesterolul adunat.

 

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *