Trucul folosit de chefii pentru a salva o CIORBĂ prea sărată sau prea iute

ciorba

Chiar și cei mai pricepuți bucătari dau greș câteodată când vine vorba despre prepararea unui anumit fel de mâncare. Cu atât mai mult când esti începător. Nu întotdeauna va ieși din prima.

Dar nu-i nimic. Orice gafă făcută la bucătărie poate fi reparată.

Echilibrează aromele. Dacă ţi se pare că mâncarea pe care ai pregătit-o are un gust prea puternic încearcă să echilibrezi aromele adăugând fie ceva acid precum zeama de lămâie, fie ceva dulce, care să taie din aciditate precum zahărul. Încearcă şi gustă mereu până obţii aroma dorită.

Diluează. Prea mult curry ori prea multă sare? Atunci când prepari mâncăruri cu sos ori supe, le poţi dilua pentru a le „repara”. Adaugă mai multă supă fără sare, lapte de cocos ori smântână lichidă pentru a dilua mâncarea condimentată în exces.

Foloseşte un cartof. Dacă este vorba de un preparat care a devenit prea sărat pentru că l-ai lăsat să scadă mai mult decât trebuia, adaugă puţină apă fiartă deasupra şi mai lasă-l pentru puţin timp pe foc. Totuşi, dacă nu este vorba de o supă sau de o mâncare cu sos, poţi pune în preparatul cu pricina o jumătate de cartof crud. Lasă-l acolo 5-6 minute şi apoi scoate-l pe o farfurie. El va absorbi excesul de sare.

Lactate şi unt de arahide pentru mâncărurile iuţi. Ai scăpat mult prea mult chilli în preparatul tău? În funcţie de natura acestuia, poţi folosi lapte, iaurt ori unt de arahide pentru a scăpa de iuţeală. Pune câte puţin, amestecă şi testează mereu până când obţii gustul dorit.

Sursa: b1.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *