Tratează pierderea vederii cu usturoi

reteta tibetana usturoi

Știai că, grație compușilor sulfuroși din componența sa, usturoiul este un aliment ideal pentru a trata hipertensiunea arterială și hipercolesterolemia? Printre altele, aceste două dezechilibre provoacă pierderea vederii.

Pierderea vederii este o problemă de sănătate ce survine odată cu înaintarea în vârstă. Deși fiecare dintre noi experimentează problemele oculare într-un mod unic, un procentaj mare din populație va suferi de o tulburare de vedere asociată îmbătrânirii.

Din păcate multe persoane au tendința să ignore pierderea vederii până când aceasta se agravează semnificativ și nu mai poate fi remediată. Pentru a ne proteja ochii, medicii și specialiștii ne recomandă să ne îmbunătățim stilul de viață,inclusiv obiceiurile alimentare.

Ca să funcționeze în stare optimă și să nu se deterioreze, ochii noștri au nevoie de acizi grași, vitamine și antioxidanți. Din acest motiv, este esențial să ne îmbogățim dieta zilnică cu alimente benefice pentru vedere.

De pildă, consumul zilnic de usturoi poate preveni și chiar remedia degenerarea maculară. Acest beneficiu se datorează compușilor de sulf și mineralelor esențiale din componența usturoiului. Nutrienții respectivi au abilitatea de a proteja membranele ochiului.

Ce este degenerarea maculară?

Degenerarea maculară este o boală oculară ce presupune deteriorarea vederii centrale, alterând abilitatea bolnavului de a observa detaliile și de a citi. Deși afectează în general persoanele cu vârsta peste 60 de ani, există și cazuri de persoane mai tinere care suferă de degenerare maculară.

Această boală se declanșează atunci când macula (o regiune mică a retinei) începe să se deterioreze sau este lezată. De obicei, degenerarea maculară este una dintre consecințele înaintării în vârstă. Câteodată însă, deteriorarea maculei poate fi accelerată de anumite obiceiuri nesănătoase sau de unele boli.

Mai multe citiți pe dozadesanatate.ro

 

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *