Tratarea PANCREATITEI în mod natural – cauze, simptome și remedii naturiste

pancreas

Pancreatita este o inflamație a pancreasului, manifestată cu dureri violente în partea superioară a abdomenului, cu iradieri spre stânga. Durerile se fac cel mai des simțite după mesele copioase, bogate în grăsimi, consumul excesiv de alcool sau cafea. Pancreatita este inflamația pacreasului, în urma căreia funcția secretoare a acestuia este dereglată.

Cauzele și simptomele pancreatitei

Pancreatita acută se produce atunci când enzimele pancreatice migrează în țesuturile înconjurătoare. Și pietrele la fiere (calculi migrați din tractul biliar) pot declanșa pancreatită acută. Printre cauzele acesteia enumerăm infecțiile virale sau bacteriene, intoxicațiile cu insecticide organo – fosforice, administrarea medicamentelor pentru artrita reumatică sau pentru prevenirea convulsiilor. Alte cauze pot consta în traumatismele abdominale, intervenții chirurgicale efectuate necorespunzător, nivel crescut de trigliceride sau calciu scăzut în sânge. În acest caz, simptomele specifice sunt durerile severe apărute brusc și pornite dinspre ombilic radiind spre spate. Crizele pot fi însoțite de amețeli, balonare, grețuri, vomă, dureri musculare, scaune anormal de grase și diareice, febră, transpirație, dilatarea abdomenului în partea de sus , producere excesivă de gaze.

Pancreatită cronică se produce atunci când inflamația a determinat schimbări ireversibile în structura microscopică a țesuturilor vezicii biliare. În 80% dintre cazuri, este produsă de consumul excesiv de alcool, malnutriție protein-calorică, hiperparatiroidie, boli hepato – biliare, boli gastro – duodenale, acțiunea toxică a factorilor chimici (inclusiv medicamente) sau reacții alergice diverse ale organismului. Pancreatita cronică nu este o consecință a pancreatitei acute. Aceasta induce leziuni de fibroză, apariția chisturilor pancreatice și calcificări ale țesutului pancreatic. Se manifestă prin dureri abdominale, care apar sub forma unor crize dureroase în partea superioară a abdomenului, între coaste și ombilic, cu iradiere în spate. Poate dura câteva ore sau câteva zile.

Tratamentul naturist al pancreatitei cronice

Infuzie de urzică Bogată în substanțe nutritive, urzica stimulează secrețiile pancreatice, fiind utilă în insuficiență pancreatică. ♣ Se adaugă 2 linguri de frunze proaspete de plantă la 250 ml. apă clocotită, se lasă la infuzat timp de 15 minute, după care se strecoară. Se beau 2 – 3 căni pe zi, minimum o lună. Remediul este contraindicat celor care suferă de artrită, reumatism și litiază oxalică. Lămâie și usturoi Se toacă un kilogram de lămâie, cu tot cu joacă, 300 gr. usturoi (tocate) și aceeași cantitate de pătrunjel proaspăt (tot tocat). Se amestecă bine, iar compoziția obținută se adaugă într-un borcan de sticlă, acoperit cu un capac nailon și se ține la frigider timp de 2 săptămâni. ♣ Se consumă o linguriță din acest amestec zilnic, cu 20 de minute înainte de masă, timp de o lună. În tot acest timp, se vor bea infuzii de plante, mătase de porumb, fasole verde, afine, căpșuni.

Suc de morcovi și cartofi

Se iau 2 morcovi și 3 cartofi de dimensiuni potrivite, se spală foarte bine și se trece totul prin storcătorul de fructe (se poate lasă și coaja, dacă se dorește). Se vor obține aproximativ 200 ml. de suc, care va fi servit zilnic, cu o jumătate de oră înainte de masă, timp de 7 zile. Se face o pauză de o săptămână, după care tratamentul se poate relua. Pentru eficiență maximă, se vor efectua 3 astfel de tratamente.

Mai mult citiți pe: topremediinaturiste.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *