Transrarau – drumul spectaculos cu care Romania se poate mandri

Soseaua Transrarau este declarata a fi al treilea cel mai frumos drum alpin din Romania, dupa Transalpina si Transfagarasanul…si pe buna dreptate isi merita locul in clasament.
Acesta traverseaza masivul Rarau si este unul dintre drumurile situate la mare altitudine, care ofera peisaje ce iti vor taia rasuflarea.

Drumul (DJ175B) are o lungime de 28 km si leaga satele Chiril (pe latura de sud) si Pojorata (pe latura de nord), care traverseaza Muntii Rarau si urca pana la o altitudine de 1.400 m deasupra nivelului marii.

In urma cu cativa ani, drumul era plin de gauri si extrem de ingust, ceea ce ingreuna vizitarea lui. Insa, in 2014, drumul a fost extins si refacut, iar astazi asfaltul este pur si simplu perfect.
Totodata, cunoscut sub numele de Drumul Comorilor, Transraraul poate fi traversat cu bicicleta sau chiar pe jos.

Una dintre legende spune ca in 1541, Petru Rares si-ar fi adapostit familia si averea in hoardele tatare din Muntii Rarau. Urmariti de invadatori, Doamna Elena, sotia lui Petru Rares si fiul lor, s-ar fi adapostit sa se roage intr-o pestera, iar pietrele uriase ar fi cazut peste locul in care comoara era ascunsa, ingropand totodata si hotii.

Condusul pe acest drum, este cu siguranta o experienta ce merita incercata.
In plus, exista multe oportunitati de fotografiere excelente pentru cei pasionati de fotografie. Asa ca, nu uitati aparatul de fotografiat!

Soseaua cuprinde kilometri intregi de peisaje uimitoare. Acest drum turistic faciliteaza accesul la Cabana Rarau, precum si catre celebrul monument al naturii, Pietrele Doamnei.

Din pacate, nu exista locuri de parcare de-a lungul acestui drum.
Pe masura ce inaintati, peisajul si imprejurimile devin din ce in ce mai frumoase si mai spectaculoase.

In galeria de mai jos va oferim o serie de imagini cu peisaje pitoresti, care pot fi gasite mergand pe soseaua Transrarau.

Sursa: ideipentruvacanta.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *