„Transalpina în miniatură”. Un drum superb, ridicat de trei primari ambiţioşi

.Foto: adevarul.ro

.Foto: adevarul.ro

Trei primari ai unor comune din Alba au reuşit să acceseze bani europeni şi au transformat un drum agricol de 26 de kilometri într-o şosea superbă.

Majoritatea sătenilor din Ciugud, Daia Romană şi Berghin lucrează în Sebeş sau în Alba Iulia, iar singurul drum pe care îl puteau folosi, până de curând, era aglomeratul DN1. O persoană care folosea maşina personală făcea 45 de minute din Sebeş până acasă, uneori chiar mai mult.

Ideea edililor Gheorghe Damian, Visarion Hăprian şi Vasile Bica a fost de a construi un drum între Sebeş şi Alba Iulia care evită total DN1. Cu o finanţare europeană de 2,5 milioane de euro şi la capătul a doar patru luni de lucrări, a apărut „Transalpina în miniatură”, o superbă şosea construită pe traseul unui fost drum agricol.

Drumul este acum unul dintre cele mai moderne din ţară, cu marcaje rutiere şi podeţe, iar şoferii din cele trei comune fac acum doar 15 minute din Sebeş până acasă, informează stirileprotv.ro. Drumul este folosit atât de localnicii din cele trei comune, cât şi de şoferii care vor să ajungă de la Sebeş la Alba Iulia şi să evite aglomeraţia de pe DN1. Drumul are şi un caracter turistic: oferă o superbă privire de sus asupra oraşului Alba Iulia.

Articol relatat de portalul greatnews.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *