„Trăim într-o lume a fiţelor…” Articolul care te va determina să-ţi revizuieşti viziunea asupra lumii.

Trăim într-o lume a fiţelor..

Astăzi, tot mai mulţi oameni sunt obsedaţi de succes şi de îmbogăţire. Fiecare vrea să-l întreacă pe celălalt. De parcă participă la o cursă invizibilă, unde la final premiul nu revine nimănui. Oamenii se gândesc doar la ambalaj, omiţând faptul că acesta este important pentru cumpărător, doar la început. Mult mai importantă este calitatea. Şi de ce, de fapt, cineva trebuie să vândă ceva? Doar nu suntem bancnote ca să plăcem tuturor.

Acest articol foarte critic te va face să-ţi reconsideri viziunea ta asupra lumii. La urma urmei, nu suntem obligaţi să demonstrăm nimănui nimic.

Trăim într-o lume de fiţe. Elevii au smartphone-uri ultimul răcnet, de care, de fapt, au nevoie doar oamenii de afaceri şi în loc de aplicaţii de afaceri, descarcă jocuri. Unii ce au salarii de 40 de mii, merg cu maşini de milioane. Toţi derbedeii organizează nunţi pompoase, cu mulţi invitaţi, tone de vin şi mâncare, sărbătorind câteva zile…Toate astea de ochii lumii, pentru a fi în rând cu lumea, ca să te invidieze alţii.

Fiţele devin molipsitoare. Nevoia de a ieşi în evidenţă pune stăpânire şi pe cei care la început nu au dorit acest lucru. Dacă un elev va fi singurul din clasă care nu are iPhone, va fi considerat un ratat. Dacă un lucrător de birou, în timpul vacanţei, încarcă fotografii de la vilă şi nu din Turcia sau Egipt, este considerat sărăntoc. Iar pe fiecare om de afaceri toţi cei din jur aproape că îl obligă să conducă un SUV imens. Altfel, ce fel de om de afaceri este?

Prin ce sunt periculoase fiţele, este de înţeles. În primul rând, omul îşi limitează posibilităţile financiare, nu pentru dezvoltare, ci pentru zorzoane, luând credite înrobitoare. În al doilea rând, începe să se aprecieze în termeni de „ce vor spune alţii”. Autoaprecierea începe să depindă de opiniile altora. Şi în al treilea rând, necesitatea nu de a fi, ci de a părea, se infiltrează în conştiinţă şi devine scopul principal.

Nevoia de fală este impusă societăţii de către sistemul capitalist, pentru a vinde bunuri şi servicii, care nu sunt necesare oamenilor – este suficient doar să-i convingă pe toţi, că dacă intră în posesia acestor lucruri, sunt cool.

Pentru a scăpa de necesitatea de a fi în centrul atenţiei, trebuie să nu mai fiţi dependenţi de opiniile altora. Atunci cînd nu vă va păsa ce cred alţii, veţi observa cum respectul în ochii celor din jur nu se va micşora ci dimpotrivă va creşte. Iar dacă în loc de fiţe, veţi cheltui timpul şi banii pentru dezvoltarea personală, peste un timp veţi realiza că cei din jur au suficiente motive să vă invideze. Astfel vă veţi schimba modul de gândire, care va fi aproape de cel al oamenilor de succes. Da da, acele persoane pe care mulţi le imită, dar nu reuşesc să devină ca ele.

Este adevărat că o persoană de succes şi autosuficientă niciodată nu încearcă să-şi impună valoarea în ochii celor din jur – ea îşi cunoaşte importanţa. Aceasta nu se laudă, nu vorbeşte urât personalului, şi nu se afirmă pe seama celor care sunt pe o poziţie inferioară a scării sociale. O persoană de succes nu se uită în jos – la cei peste care s-a afirmat, ci în sus la cei spre care tinde să se perfecţioneze. El este conştient de nevoia de dezvoltare continuă şi de autodesăvârşire. Cu asemenea mentalitate şi mod de viaţă, toate caracteristicile exterioare se vor aranja de la sine, însă nu vor avea aceeaşi valoare, deoarece valorile vor fi altele, mult mai serioase şi perfecte.

Un citat de Oscar Wilde sună astfel: „Fii tu însuţi, celelalte roluri au fost deja luate!”

Articol relatat de portalul punct.tv

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *