Toți faceți greșeala asta! Nu mai duceți copiii până în 3 ani la mare

copil la mare

Copiii nu ar trebui sa fie dusi la mare, pana cand acestia implinesc varsta de trei ani, recomanda majoritatea pediatrilor si a dermatologilor.

Stiti ca pielea copilului este foarte sensibila si nu trebuie sa ii expuneti foarte mult la razele UV daunatoare, deoarece medicii subliniaza faptul ca sanatatea copiilor este amenintata de numeroase virusuri. Cercetarile arata ca doar 20% dintre mame reaplica dupa baie o crema de protectie pe corpul copiilor lor.

Dermatologii sunt de acord ca o astfel de crema ar trebui sa fie aplicata la fiecare doua ore si obligatoriu dupa baie si transpiratie.

Si in ceea ce priveste balacitul in apa marii, copiii pana in 3 ani ar trebui tinuti departe. Pana la aceasta varsta, exista riscul de a contacta tot felul de microbi din apa este foarte crescut.

Daca totusi vreti neaparat sa luati un copil mai mic de 3 ani la mare, nu plecati in plin sezon, cand nivelul de radiatii este ridicat (sunt de preferat luna mai, sezonul 1-15 iunie sau 15 august-1 septembrie.

Nu il lasa sa se joace in pielea goala in nisip. Multi parinti fac acest lucru si chiar si daca ii pun un slip copilului, tot este riscant. Nu numai ca va fi expus razelor solare, reflectate de nisip, dar este si mult mai probabil sa se irite sau sa ia contact cu microbii de pe jos.

Cu o jumatate de ora inainte de a ajunge pe plaja, aplicati-i copilului crema cu factor de protectie solara minimum 15; crema se aplica pe toate partile corpului expuse la soare (maini, picioare, gat urechi), din doua in doua ore.

Expunerea la soare se face treptat, pe zile: in prima zi il lasati 10 minute, in a doua zi, 15 minute, din a treia, cate 20-30 de minute. Palaria pe cap este obligatorie, nu uitati si de maiou in primele zile ori de ochelarii de soare speciali pentru copii.

Articol relatat de portalul m.bewoman.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *