Ții la sănătatea ta? Evită aceste alimente

alimente nesanatoase

Din cauza stilului de viață alert, nu de puține ori consumăm alimente industrializate. Pentru că în multe dintre ele se găsesc grăsimi care ne pot îmbolnăvi, ne dau peste cap metabolismul și ne afectează silueta, e timpul să renunți la ele.

Gogoși cu ciocolată

Gustul bun al gogoșilor cu ciocolată nu vine fără un cost enorm pentru organism. Aceste dulciuri lipicioase și dulci sunt bogate în calorii, grăsimi și carbohidrați. În plus, pentru că au conservanți, ele pot sta pe rafturile magazinelor perioade lungi de timp, fără a-și pierde gustul sau textura. Rezultatul? Creștere rapidă în greutate și încetinirea metabolismului.

Covrigii

Îi găsim la orice colț de stradă în mai multe sortimente: cu semințe, cu mac, cu susan sau cu strafide. Însă, specialiștii spun că acești covrigi au un indice glicemic ridicat, care duc la apariția inflamațiilor în organism. Prin urmare, este accelerat procesul de îmbătrânire a pileii, se agravează acneea și rozaceea.

Cerealele bogate în zahăr

Cu un conținut atât de mare în zahăr și în gluten, nu e de mirare că cerealele pe care le consumăm dimineața la micul dejun ne fac mai mult rău decât bine. Glutenul duce la apariția acneei și la inflamarea mucoasei stomacului. Evită cearelele care conțin zahăr dacă vrei să scapi de aceste neplăceri.

Chipsuri

Chipsurile sunt prăjite în acizi grași trans, care pot crește nivelul de colesterol și riscul de boli cardiace coronariene. Grăsimile trans rezultă în urma hidrogenării acizilor grași mono- și poli- nesaturați pe cale chimică, în prezența hidrogenului, a unor condiții de temperatură și presiune și a unui catalizator. Grăsimile trans sunt ușor de utilizat, costul lor de producție este ieftin, măresc valabilitatea produsului și pot fi folosite timp îndelungat. În plus, dau alimentelor gustul și textura dorită.

Mai departe citiți pe clickpentrufemei.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *