Terapie revoluționară cu lumină împotriva cancerului

Terapie revoluționară cu lumină împotriva cancerului

Reuşită medicală extraordinară în Statele Unite. Celule canceroase au intrat în remisie ca urmare a unui tratament revoluţionar cu lumină. Deşi mai sunt mulţi paşi care trebuie parcurşi până la o terapie aplicabilă oamenilor, experimentul deschide noi orizonturi în lupta cu cancerul, scrie reporterntv.ro.

Aproape fiecare celulă a corpului omenesc are o sarcină electrică, iar controlul acesteia s-ar putea dovedi o modalitate eficientă de tratare a cancerului. Cercetătorii de la Universitatea Tufts din Massachusetts au folosit lumina pentru a schimba sarcina electrică a celulelor canceroase la broaște. Animalele supuse experimentului și-au recăpătat sănătatea.

‘Pornim lumina, în acest caz o lumină albastră. Apoi o așezăm pe tumoră și o facem intermitentă. În 24 de ore, tumora dispare’, a declarat Danny Adams, profesor la Universitatea Tufts.

Deși mai este mult până când procedeul revoluționar va putea fi folosit în scop terapeutic, în cazul oamenilor, aceasta este prima utilizare a optogeniei pentru distrugerea cancerului. Însăși reușita specialiștilor americani deschide noi căi de realizare a unor tratamente care nu se bazează pe medicamente toxice.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *