Supa care este bună pentru intestine și articulații, împotriva stresului și a celulitei

supa-de-oase
Bunicii nostri consumau frecvent supa de oase. Acestia foloseau intregul animal pentru gatit: piele, oase, maduva, cartilagii. Oamenii moderni ignora oasele si cartilagiile in favoarea carnii musculare care este mai putin nutritiva. Iata de ce e buna supa de oase si cum se prepara.

Supa de oase este una dintre cele mai bogate surse de nutrienti: o mare varietate de minerale, intr-o forma usor de absorbit (foarte multi oameni sufera de dezechilibre minerale si carente din cauza alimentatiei preponderent industriale si a degradarii solului). Aceasta mai contine colagen si alti agenti antiimbatranire, nutrienti care ajuta articulatiile, pielea, parul si intregul organism.

La ce e buna

Unii cercetatori afirma ca proteinele din colagen compenseaza efectele cancerigene ale carnii musculare.

Supa de oase este recunoscuta pentru rolul ei de a vindeca mucoasa intestinala. Se stie ca alimentatia moderna este inflamatorie si ca multi oameni au probleme intestinale. Este buna si pentru cei care au intoleranta la gluten (boala celiaca) sau care consuma mult gluten.

Sunt in curs cercetari privind rolul supei de oase in tratarea bolilor autoimune. Se stie ca cele mai multe boli autoimune incep cu problemele din intestin, iar permeabilitatea acestuia este una dintre cele mai frecvente atacuri autoimune din corp, fiindca exista pierderi de substante straine din intestin in fluxul sangvin.

In plus, supa de oase este buna si pentru sistemul imunitar, pentru buna functionare a creierului si a memoriei, impotriva stresului, impotriva frigului. Ajuta chiar si la reducerea celulitei.

Cum se consuma

Poti bea zilnic o ceasca de supa de oase sau sa o folosesti ca baza pentru anumite feluri de mancare sau pentru asezonarea legumelor.

Dupa ce ai pregatit-o (din oase special cumparate sau din oasele care-ti raman la masa si care dau un gust bun supei), o poti conserva la rece sau o poti congela timp de 6 luni, in borcane sau cutii ermetice. O poti pune in tava de cuburi de gheata si cand ai nevoie, poti adauga unul sau doua cuburi in mancare.

Doua retete de supa de oase

Supa de oase se poate face din oase de vita, de oaie, de pasare, fie amestecate, fie doar dintr-un singur tip. De la pasare se pot folosi capul si ghearele care au mult colagen. Iata doua retete: una din vita si pasare si alta din pui.

Articol relatat de portalul fiisanatos.info 

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *