Suntem singurii responsabili pentru alegerile noastre

alegere

Într-o zi, o directoare de succes de la resurse umane a fost călcată de un autobuz în timp ce se plimba şi a murit. Sufletul ei a fost întâmpinat la Porţile Raiului de către Sf. Petru în persoană.

– Bine ai venit în Rai. Dar înainte să te instalezi, se pare că avem o problemă. Vezi tu, n-am mai avut niciodată un director de la resurse umane care să ajungă până aici şi nu suntem prea siguri ce să facem cu tine.

– Nici o problemă, doar lăsaţi-mă înăuntru.

– Aş vrea eu, dar am ordine de sus. Vei petrece o zi în Iad şi una în Rai şi apoi vei alege în care din ele ai vrea să-ţi petreci eternitatea.

– De fapt eu m-am decis. Prefer să rămân în Rai.

– Îmi pare rău, regulile sunt reguli.

Şi astfel Sf. Petru o pune într-un lift şi o trimite direct în Iad. Uşile s-au deschis şi ea s-a găsit călcând pe iarba verde a unui teren de golf minunat. Mai departe era un local şi în faţa ei erau toţi prietenii ei – directori cu care lucrase şi toţi o aclamau. Au alergat toţi spre ea, au sărutat-o pe ambii obraji şi au discutat despre vremurile trecute. Au jucat o rundă excelentă de golf apoi seara s-au dus în local unde a mâncat o cină excelentă formată din friptură şi homari. A făcut cunoştinţă şi cu Diavolul care era de fapt un tip de treabă (chiar drăguţ) şi s-a distrat de minune spunând bancuri şi dansând. Toţi au dat mâna cu ea şi şi-au luat rămas bun în timp ce se urca în lift. Următoarele 24 de ore şi le-a petrecut în Rai odihnindu-se pe nori şi cântând la harpă. S-a distrat de minune, şi cele 24 de ore au trecut fără să-şi dea seama. Sf. Petru a venit şi a luat-o.

– Deci, ai petrecut o zi în Iad şi una în Rai. Acum alege-ţi eternitatea.

– Nu credeam c-am să spun asta, adică, în Rai a fost beton, dar cred că m-am simţit mai bine în Iad.

Aşa că Sf. Petru a escortat-o la lift, care s-a reîntors în Iad. Când uşile s-au deschis, s-a găsit stând într-un peisaj dezolant, pustiu, acoperit cu gunoi şi mizerie. Prietenii ei erau îmbrăcaţi în zdrenţe şi colectau gunoiul în saci. Diavolul a venit şi el şi şi-a pus braţul în jurul ei.

– Nu înţeleg, spuse femeia tremurând, ieri când am fost aici era un teren de golf şi un local unde am mâncat homar, am dansat şi m-am simţit bine. Acum nu mai e decât pustiu şi gunoi, iar prietenii mei sunt toţi mizerabili. Diavolul s-a uitat la ea şi a zâmbit.

– Ieri te recrutam. Azi eşti angajată.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *