Sucul de păpădie este numit elixirul vieții

Dandelion flower jam

Deși păpădia poate fi o simplă buruiană pentru mulți oameni, de-a lungul timpului a ajuns să fie considerată de către specialiștii în domeniul sănătății o plantă medicinală foarte valoroasă pentru sănătate. Păpădia este cunoscută și folosită ca plantă medicinală încă din antichitate. Proprietățile ei medicinale se datorează substanțelor active pe care le conține: acid oleic, acid palmitic, colină, acid cafeic, steroli, derivați triterpenici, minerale (A, B1, C și D), carotenoide, săruri minerale (potasiu, siliciu, sulf, sodiu, calciu), substanțe flavonoide, inulină și lactoză.

Sucul de păpădie este foarte sănătos pentru organism, are acțiune în stimularea funcției hepatice. Efecul său este benefic și pentru starea interioară, prin gustul amar poate transforma durerea în înțelegere și bucurie. Este indusă o stare de stabilitate, liniște și încredere și astfel înverșunarea și stresul de moment dispar. Orice energie negativă dispare, resentimentele scad, faptele sunt privite cu mai multă înțelegere și deciziile sunt luate cu mai mult discernământ. Cu ajutorul acestei plante are loc o transformare a ființei, o eliberare de experiențele rele, o detașare de sentimentele de mânie, frică, angoasă, încrâncenare, toate fiind piedici în calea evoluției umane.

Sucul de păpădie are proprietăți terapeutice excelente, are acțiune depurativă, laxativă, diaforetică, diuretică, de normalizare a metabolismului și drenare hepatică și biliară. Poate fi un bun remediu pentru afecțiunile stomacului, ficatului, pentru glandele anexe intestinului subțire. Are efect detoxifiant pentru organism, este tonic-amar, îmbunătățește secrețiile digestive, are efect benefic asupra secrețiilor pancreatice, biliare, intestinale și gastrice.
În fiecare primăvară se recomandă un tratament cu suc de păpădie deoarece efectul său de purificare și eliminare a toxinelor acumulate în corp este foarte bun pentru organism. Prin această terapie de purificare se vindecă bolile cauzate de astfel de reziduri toxice din corp. Astfel se tratează bolile metabolice, intestinale, bolile autoimune, neoplazice, alergice, dermatologice. Sucul de păpădie are efect bun asupra rinichilor, vezicii biliare, combate retenția de lichide în exces din organism. Ajută în detoxifierea ficatului, îmbunătățirea funcției acestuia, stimulează bila, crește digestia grăsimilor, substanțele active din compoziția lui sunt bine absorbite de mucoasa intestinală și astfel efectul lor benefic se produce rapid. Prin eliminarea toxinelor din organism dar și aplicarea locală te scapă de acne, pete, pistrui, cicatrici și eczeme.

Sucul de păpădie se realizează astfel:

Pentru a face suc de păpădie este necesară planta întreagă. În perioada lunii mai se culeg păpădii cu tot cu rădăcină din zone nepoluate. Păpădiile se curăță în prealabil, apoi se țin în apă rece timp de jumătate de oră. Se prepară sucul natural din această plantă și se poate servi amestecat cu puțină miere pentru a avea un gust dulceag. Se poate combina cu suc de morcovi și astfel efectul său este și mai bun. Și mugurii de păpădie sunt buni de mâncat, se culeg în lunile de primăvară, se spală și se fierb în aburi sau în apă, apoi se servesc cu puțin unt, zeamă de lămâie, frunze de pătrunjel, piper și sare.

Sursa: bodygeek.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *