Strugurii – beneficii pentru ten și păr

struguri

E momentul să profităm cât putem de beneficiile fructelor de toamnă! Nu uita că printre acestea se găseşte şi strugurele, unul dintre cele mai bogate fructe în antioxidanţi. Acesta este şi motivul pentru care azi îţi propunem nişte tratamente naturale, pe bază de strugure.

Mască revitalizantă pe bază de strugure

Poţi utiliza această mască indiferent dacă ai tenul uscat, gras sau mixt, deoarece este o mască concepută sa-i redea strălucirea şi prospeţimea tenului tău. Nu o folosi însă dacă ai probleme cu acneea sau dacă ai tenul foarte, foarte sensibil!

Zdrobeşte 5-6 boabe de strugure alb (cel roşu poate păta tenul) şi amestecă-le apoi cu o linguriţă de miere şi câteva picături de suc de portocală. Aplică masca rezultată pe tenul curat, las-o să acţioneze 15 minute şi îndepărteaz-o apoi cu apă călduţă.

Loţiune tonică pe bază de strugure

Dacă ai un robot de bucătărie şi poţi stoarce sucul dintr-un strugure mare, alb, amestecă-l apoi cu 50 de ml de apă minerală, depozitează loţiunea într-un recipient de sticlă şi pune-o la frigider. O poţi folosi maxim 4-5 zile dacă o depozitezi la rece, într-un recipient închis, şi este minunată pentru orice tip de ten. În plus, senzaţia cu care rămâi după ce o utilizezi este una minunată! Nu uita ca după ce foloseşti această loţiune, şi o laşi să intre bine în piele, să-ţi clăteşti faţa cu apă la final!

Mască pentru păr uscat şi degradat, pe bază de strugure

Ia un strugure alb micuţ şi pasează boabele cu o furculiţă. Adaugă apoi o jumătate de avocado bine copt, pasată la rândul ei, şi 1-2 gălbenuşuri de ou, în funcţie de lungimea părului tău. Aplică această mască pe părul umezit şi las-o să acţioneze jumătate de oră. La final curăţă-ţi părul cu multă apă şi spală-te ca de obicei. Vei observa diferenţa imediat!

Sursa: unica.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *