Ştiai că laptele NU se ţine pe uşa frigiderului? Află care sunt cele mai mari greşeli de depozitare

depozitare-alimente-frigider

Dacă te consideri un „as” în materie de cunoştinţe despre depozitarea şi păstrarea alimentelor, ei bine, astăzi îţi vom prezenta câteva reguli pe care cu siguranţă nu le ştiai. Vei descoperi că ai depozitat alimentele într-un mod total necorespunzător. Află în continuare cum trebuie să păstrezi la frigider fructele, legumele, carnea şi produsele lactate pentru ca acestea să fie proaspete pentru un timp îndelungat.

Ai observat că bananele tale devin maronii mult prea repede? Iar legumele şi verdeţurile tale preferate se ofilesc în frigider? Dacă simţi mereu că arunci prea multă mâncare, află cele mai bune reguli de depozitare şi păstrare a alimentelor, pentru a economisi timp şi bani.

1. Fructele de pădure

Fructele de pădure (zmeură, mure, afine) se clătesc într-o soluţie din oţet şi apă (1 parte de oţet din vin şi 10 părţi din apă). Clăteşte-le bine înainte de a le pune în frigider, pentru a distruge orice spori ce pot provoca mucegaiul.

2. Bananele

Înveleşte cotoarele bananelor în plastic, deoarece acestea produc etilenă (este un gaz pe care multe fructe şi legume îl produc în mod natural), iar acest gaz face ca fructele să se coacă mai repede. Pentru a le menţine în stare proaspătă chiar mai mult timp, separă bananele şi înveleşte-le fiecare cotor în mod individual.

3. Fructe, legume sau carne

Nu toca şi nu tăia fructele, legumele sau carnea până când nu eşti pregătită să le foloseşti la gătit, deoarece expunerea la aer le va face să se usuce sau să se strice mai repede.

4. Cartofii

Depozitează cartofii împreună cu merele, pentru a-i împiedica să încolţească. Nu îi depozita împreună cu ceapa, deoarece ambele legume eliberează gaze şi umezeală, iar aceşti factori vor face ca cealaltă legumă să se strice mai repede.

5. Laptele

Nu depozita cutia de lapte pe uşa de la frigider, acolo unde temperaturile oscilează şi unde laptele se poate acri mai repede. În loc de uşa frigiderului, păstrează laptele cât mai aproape de centrul frigiderului.

6. Ouăle

Depozitează ouăle cât mai aproape de spatele frigiderului, acolo unde temperatura este mai scăzută. De asemenea, poţi congela ouăle până la 1 an dacă separi gălbenuşurile şi albuşurile şi adaugi zare sau zahăr la gălbenuşuri.

Mai multe citiți pe feminis.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *