Situațiile în care BOTOXUL ÎȚI ESTE DE AJUTOR

botox- utilizari

Toxina botulinică este produsă de o bacterie şi, folosită în cantităţi foarte mici, reduce spasmele muşchilor eliminând astfel  ridurile apărute, pentru o anumită perioadă de timp.

Botox este denumirea utilizata de specialisti pentru toxina botulinica, o proteină produsă în mod natural de către bacteria Clostridium botulinum. Aceasta este utilizata in cosmetica si medicina estetica pentru a trata ridurile dobandite ca rezultat al miscarilor faciale normale. Totusi acest efect nu este permanent, iar pentru a mentine rezultatele e nevoie de repetarea injectarii cu Botox la intervale regulate de timp, informează nationalisti.ro.

Iata la ce ne poate ajuta botoxul:

1. Ochii încrucişaţi

Prima oară când botoxul a fost folosit în scop medical a fost în 1981, pentru tratarea oamenilor cu ochi încrucişaţi. În 1989, U.S. Food and Drug Administration a aprobat oficial folosirea botoxului pentru această afecţiune. Injectarea în muşchii care controlează mişcarea ochilor reduce privirea încrucişată.

2. Transpiraţia excesivă şi urât mirositoare

Pentru aceia care transpiră prea mult sau care au probleme cu reducerea mirosurilor prin deodorante de corp, pot apela la injectarea de botox. Transpiraţia este produsă atunci când muşchii din jurul grandelor dau lichidul afară, spune Maman. „Iar dacă poţi paraliza aceşti muşchi mici, atunci glandele nu vor mai funcţiona cum o fac în mod normal.”

3. Durerea cronică

Botoxul poate ajuta oamenii cu dureri musculare. Într-un studiu publicat în iunie 2014, cercetătorii au injectat botox în muşchii gâtului şi ai umerilor la 114 persoane. Aceştia au descoperit că durerea a fost redusă după ce le-au fost administrate injecţiile. În mod tradiţional, terapia fizică şi pastilele anti-inflamatoare precum ibuprofen au fost folosite să trateze simptomele acestei afecţiuni.

4. Durerile cronice

Migrenele sunt o altă afecţiune care poate fi tratată prin botox, pentru că mecanismele musculare au fost implicate în dezvoltarea durerilor de cap. „Pacienţii cu migrene pot avea o durere mai lungă de 14 zile pe lună.” a spus dr. Russell Katz, director la neurologie. „Această afecţiune poate afecta familia, munca şi viaţa socială, deci este important să avem o varietată de tratamente valabile.”

5. Depresia

Într-un studiu publicat în 2014 în Journal of Psychiatric Research, cercetătorii au administrat botox sau placebo muşchilor din zona dintre sprâncene la 74 de persoane care sufereau de depresie.

Aceştia au descoperit că, la oamenii care au fost trataţi cu botox, simptomele au scăzut cu 47% după şase săptămâni de tratament, în comparaţie cu 21% la cei care au fost trataţi prin placebo.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *