Semințele de in ”topesc” rapid depozitele de grăsime în exces

Cu doar câţiva lei pe zi ne putem proteja organismul de zeci de afecţiuni de sănătate, care ne pot costa şi viaţa. Ştiinţa confirmă proprietăţile terapeutice ale unui superaliment care costă doar câţiva lei pe zi şi cu care putem ţine la distanţă afecţiunile ce ne pot ameninţa viaţa.

Este vorba despre seminţele de in, care au un potenţial nutritiv şi medicinal în acelaşi timp. Seminţele de in, uimitoare pentru sănătate Seminţele de in sunt una din cele mai bogate surse vegetale de Omega 3, mai exact, acid alfa linoleic, care ajută în procesul de slăbire.

Totodată, acest antioxidant este cunoscut pentru efectele benefice asupra inimii, sistemului osos şi tensiunii arteriale. Un alt aspect unic al seminţelor de in constă în faptul că reprezintă sursa numărul 1 de lignin (de 7 ori mai mult decât seminţele de susan). Ligninul este un polifenol care împiedică îmbătrânirea prematură, ajută echilibrul hormonal şi sănătatea celulară, susţinând creşterea bacteriilor prietenoase în stomac.

Pe lângă acestea, seminţele de in sunt o sursă generoasă de vitamina B6, fier, potasiu, cupru şi zinc, ceea ce le clasează printre cele mai nutritive alimente de pe planetă. Cu ele se poate prepara şi o infuzie, cu rezultate rapide şi variate, manifestate la scurt timp de la începerea tratamentului.

Reţeta este foarte simplă: Infuzie cu seminţe de in Ingrediente 3 linguri cu seminţe de in; 1 litru de apă

Mod de preparare: Infuzia se prepară întotdeauna seara, pentru a putea fi consumată în următoarea zi.

Puneţi cele 3 linguri de seminţe de in  într-un vas, iar peste ele turnaţi apa clocotită. Acoperiţi recipientul, înveliţi-l cu un prosop mai gros/călduros (sau păstrați-l ȋn termos) şi lăsaţi amestecul să stea peste noapte. Dimineaţa, strecuraţi lichidul. Veţi obţine un mucilagiu, extrem de benefic pentru sănătate.

Sursa: doctorulzilei.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *