Semințele de dovleac – un leac uimitor pentru digestie, rinichi, inimă și ficat

seminte de dovleac
Va da batai de cap constipatia sau balonarea? Va cade parul? Probleme cu rinichii, ficatul sau cu inima? Remediul ideal pentru toate aceste afectiuni s-ar putea sa il ai chiar in camara. Este vorba despre semintele de dovleac.

Acestea contin aproximativ 50% grasimi, vitamine, microelemente si, mai ales, zinc. Ele sunt recomandate in lupta cu afectiuni ale prostatei, cu constipatia si cu balonarea. Sunt diuretice, intaresc muschiul cardiac si rinichii, ajuta la cresterea parului. Pentru tratarea acestor boli, se prepara laptele de bostan. Aveti nevoie de:

  • un pahar cu seminte pisate (se pun intr-un vas de lut)
  • trei pahare cu apa clocotita
Se strecoara, se stoarce bine terciul si se bea lichidul obtinut de trei ori pe zi, cate o jumatate de pahar, inainte de masa. Se mai recomanda in alimentatia persoanelor cu boli hepatice si cardiovasculare, femeilor insarcinate si copiilor. De asemenea, dintotdeauna, semintele de dovleac au fost considerate de mare ajutor in eliminarea viermilor intestinali, a teniei sau a limbricilor. Pentru copii sunt recomandate cate 10-15 seminte de dovleac descojite, zilnic, iar pentru adulti, cate 20-30 de seminte pe zi.
Sursa: bzt.ro
ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *