Șamponul din bicarbonat de sodiu care vă poate salva părul!

sampon cu bicarbonat

Bicarbonatul de sodiu a devenit în ultima vreme din ce în ce mai popular, iar savanţii şi oamenii simpli descoperă noi şi noi metodă de a-l folosi.

Una din aceste metode este pentru refacerea părului! Astfel părul poate fi curăţit de toate resturile de şampon şi poate căpăta o strălucire frumoasă naturală după doar câteva aplicări.

Aţi putea începe cu utilizarea bicarbonatului de sodiu în loc de şamponul obişnuit. Şampoanele convenţionale au multe efecte negative.

Iată o listă cu cele mai periculoase substanţe chimice:

  • Lauril sulfat de sodiu
  • Dietanolamină
  • Parabeni
  • Diverşi aromatizatori cosmetici

Probabil atunci când alegeţi un şampon aroma este un criteriu important şi vă dernjează includerea aromatizatorilor în această listă. Dar de fapt în acest fel s-ar putea să procuraţi un produs ce conţine peste 4000 de substanţe chimice. Chiar vreţi un astfel de şampon sau balsam pentru părul dvs.?

Multe din aceste şamponuri usucă părul şi vă provoacă să utilizaţi şi balsam pentru păr, ceea ce de fapt îi afectează de două ori sănătatea.

Dacă veţi folosit remediul din bicarbonat de sodiu şi oţet pe care vi-l propunem astăzi, nu veţi mai merge niciodată la frizerie din motive cosmetice!

Părul va avea mai multă putere, volum şi rezistenţă. Iar pe lângă asta dvs. veţi economisi sume considerabile evitând procurarea chimicalelor scumpe.

Începeţi să vă simţiţi mai bine?

Dacă renunţaţi la şamponul obişnuit s-ar putea să observaţi că părul devine gras mult mai repede decât înainte, dar după câteva săptămâni această problemă va dispărea.

Ba mai mult, pe viitor părul nu va mai deveni atât de gras ca înainte. Tot ce trebuie să faceţi este să repetaţi această procedură la fiecare 2-3 zile. Este foarte ieftină, eficientă, simplă şi naturală şi vă va cuceri încrederea într-un timp foarte scurt.

ÎNCEPEŢI ASTFEL

Procedura

S-ar putea să vă incomodeze iniţial ideea de a nu mai spăla părul cu un şampon spumos, dar fiţi răbdători şi aşteptaţi rezultatele.

Bicarbonatul de sodiu

Amestecaţi într-o sticlă bicarbonat de sodiu cu apă în proporţie 1:3. Pe viitor puteţi adapta această proporţie după necesitatea particulară a părului dvs.

Remediul poate fi aplicat atât pe păr umed, cât şi pe păr uscat. Începeţi cu rădăcinile şi mergeţi spre vârfuri. La 1-3 minute după aplicare spălaţi bine capul, de dorit cu apă caldă.

După ce aţi clătit capul, puteţi aplica balsam de oţet.

Balsam de oţet

Amestecaţi oţet de mere cu apă în proporţie 1:4. Puteţi adăuga şi câteva picături de ulei esenţial de levănţică, mentă şi/sau rozmarin, astfel mirosul va fi mai plăcut. Ar fi bine să preparaţi acest amestec din timp, pentru a-l avea mereu la îndemână atunci când faceţi baie.

Cum îl aplicaţi?

Daţi capul pe spate şi închideţi ochii. Astfel veţi evita posibilitatea ca oţetul să ajungă la ochi. Aplicaţi balsamul pe toată suprafaţa părului.

Mai multe citiți pe sanatosi.com

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *