Rețetă gem de zmeură

gem de zmeura

Pentru că suntem în mijlocul verii și este perioada dulcețurilor și a gemurilor, nu trebuie să uităm de aromata zmeură, care, ne va putea aduce, în mijlocul iernii, un dram din parfumul verii. Dulceata de zmeura este una simplu de preparat, și este extrem de aromată. Vocea Transilvaniei recomandă o reteta simplă de dulceata de zmeură, delicioasă și dulce de te lingi pe degete.

Iată reteta:

Ingrediente necesare:

  • 1 kg de zmeura
  • 800 grame de zahar
  • o lămâie

Modul de preparare: 

Pasul 1 dulceata de zmeura – Fructele bine coapte se spală, se curăţă de codiţe, după care se pun la stors, într-o strecurătoare.

Pasul 2 dulceata de zmeura .  După ce s-au scurs foarte bine, fructele se pun într-o cratiță, unde se adaugă și zaharul.  Compoziția se stropeşte cu zeama de la o lămâie şi se lasă la rece, de preferat cel puțin două ore.

Pasul 3 dulceata de zmeura –   Compoziția scoasă de la rece se pune pe foc, la fiert. Nu uitați să amestecați ușor în dulceață cu o lingură de lemn.  În cazul în care face spumă, aceasta trebuie scoasă. Dulceata de zmeura este gata în momentul în care siropul este legat.

Pasul 4 dulceata de zmeura  – Când siropul din compoziție este legat, dulceața poate fi luată de pe foc. Aceasta se lasă la răcit, după care se pune în borcane.

Vă dorim să aveți Poftă bună!  

RETETA 2: DULCEATA DE ZMEURA CU GELFIX:

Curățați și spălați bine fructele și le puneți într-o oală. Se amestecă zahărul cu praful gel fix și se adaugă peste fructe. Se amestecă bine și se pune compoziția la fiert, la foc potrivit, amestecând continuu.

Din momentul începerii fierberii, este necesar să lăsați compoziția pe foc aproximativ 3 – 4 minute, timp în care amestecați continuu.

După trecerea timpului de fierbere, luați oala de pe foc și, cu ajutorul unui polonic, umpleți borcanele, înfiletați capacul, după care puneti borcanele cu gura în jos câteva minute.

Așezați toate borcanele într-o tavă, de data aceasta cu capacul în sus, le acoperiți cu o pătura groasă și le lăsați așa până a doua zi. Apoi le depozitați unde doriți.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *