Remedii naturale pentru durerea de cap

migrene

Potrivit statisticilor, o persoană din cinci se confruntă, cel puţin o dată pe lună, cu sâcâietoarele dureri de cap. E bine de ştiut că, de cele mai multe ori, putem scăpa de suferință mai repede dacă reuşim să identificăm factorul cauzator, să catalogăm manifestarea în mod corect şi astfel să o tratăm adecvat.

De ce este necesar să căutăm să-i dăm un nume suferinţei noastre atunci când simţim că ne crapă craniul, şi să nu luăm direct o pilulă eliberatoare? În primul rând, pentru că nu orice durere de cap se tratează la fel. Trebuie să ne dăm seama de pildă dacă avem o migrenă sau dacă simptomul este produs de o altă afecţiune (de exemplu de o sinuzită), care trebuie ameliorată mai întâi pentru a ne linişti.

De asemenea, dacă stabilim care este factorul responsabil (atunci când este posibil), putem preveni alte astfel de episoade neplăcute. De exemplu, dacă stresul sau alimentaţia contribuie la apariţia durerilor de cap, putem încerca să eliminăm cât mai multe dintre problemele care ne pot provoca tensiunea psihică ori să evitam consumul produselor care declanşează crizele.

Cefaleea de tensiune

Resimţiţi o durere surdă, constantă, continuă, care cuprinde tot capul? Acestea sunt caracteristicile cefaleei de tensiune. De altfel, majoritatea durerilor noastre de cap se încadrează în această categorie.

Surmenajul intelectual şi depresia pot favoriza problema, care este ameliorata în schimb de odihnă, relaxare, masaj şi meditaţie. Tratamentul depresiei şi al stresului scade frecvenţa durerilor de acest tip.

Continuarea pe yve.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *