Proprietățile și beneficiile uleiului de argan

ulei-de-argan

Uleiul de argan este cunoscut în lumea întreagă pentru beneficiile pe care le are asupra sănătății părului, unghiilor sau tenului. Vezi ce proprietăți benefice are uleiul de argan și cum poate fi el folosit ca tratament pentru anumite afecțiuni.

Proprietățile uleiului de argan

În ultimii ani, un ulei vegetal din Maroc numit ulei de argan a devenit incredibil de prețios pentru industria cosmetică. Numit adesea ”aur lichid”, uleiul de argan provine din stoarcerea unor nuci ale unui arbust marocan (argania spinosa).

De când a devenit faimos, uleiul de argan a trecut mai multe teste de laborator și tot felul de companii farmaceutice și producătoare de cosmetice l-au integrat în gamele lor pentru frumusețe și nu numai.

Printre proprietățile miraculoase ale uleiului de argan se numără prevenirea cancerului de prostată, scăderea colesterolului, tratarea mai multor afecțiuni cronice, întărirea și regenerarea firelor de păr, hrănirea profundă a pielii, încetinirea îmbătrânirii organismului și tenului, cu efecte antirid, etc.

Beneficii uleiului de argan

  • Ulei de argan pentru față: Vindecă afecțiuni cutanate

Substanțele antioxidante și cicatrizante din uleiul de argan vindecă tot felul de afecțiuni ale pielii: reduc negii, dermatitele, distrug unele celule canceroase, reduc aspectul neplăcut al cicatricilor, tratează acneea ușoară, cicatricile cauzate de coșuri, reduce ridurile fine.

  • Ulei de argan anti-aging

Uleiul de argan este compus 80% din acizi grași care fac adevărate minuni împotriva ridurilor și a îmbătrânirii premature a pielii.

  • Uleiul de argan scade colesterolul

Uleiul de argan poate fi folosit și în scopuri medicale (ulei de argan culinar, specialși diferit față de cel cosmetic!). Sterolii din plante din uleiul de argan reduc colesterolul rău prin blocarea absorbției acestuia în intestin.

  • Ulei de argan anti inflamator

Flavonoidele din uleiul de argan au efect puternic antiinflamator și pot fi folosite atât intern, cât și extern, pentru diferite probleme.

Durerile musculare și articulare pot beneficia de câteva picături de ulei de argan peste pielea care acoperă zona dureroasă. Femeile care suferă de ovare polichistice, digestie defectuoasă sau boli ale vezicii urinare beneficiază de asemenea de efectele antiinflamatoare ale acestui ulei.

  • Ulei de argan pentru boli cronice

Studii recente arată că uleiul de argan are beneficii pentru organism în lupta cu cancerul și alte boli grave. Antioxidanții din uleiul de argan te protejează de radicalii liberi, în timp ce pe interior, substanțele protectoare reduc tumorile și combat radicalii liberi care provoacă tumori și inflamații.

  • Ulei de argan pentru frumusețe: vârfurile despicate

Uleiul de argan are beneficii și pentru frumusețea părului, reparând vârfurile despicate.

În plus, uleiul de argan previne apariția vergeturilor, hrănește părul și întărește unghiile.

Proprietățile antivacteriene și antiinflamatoare repară și eventualele probleme ale scalpului sau pielii de pe degete etc.

Sursa: unica.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *