Povestea românului care s-a vindecat de cancer cu ajutorul plantelor și alimentației când medicii nu-i mai dădeau nicio șansă

nicolae-popa

Nicolae Pop este la 70 de ani dovada vie că o boală precum cancerul poate fi învinsă. Diagnosticat în 1990 cu cancer de colon, clujeanul a refuzat chimioterapia şi radioterapia. A ales să se trateze cu plante medicinale şi susţine că s-a tratat, iar acum prepară tratamente pentru pacienţi din toată ţara, unii dintre ei fiind chiar medici.

 La cei 70 de ani pe care-i are, Nicolae Pop are energia unui adolescent. Se trezeşte în fiecare dimineaţă la 5 – 6 şi aleargă 6 – 7 kilometri în parc. Nu a fost sportiv de performanţă, însă i-a plăcut mişcarea întotdeauna – a jucat fotbal, a făcut atletism, apoi a fost arbitru de fotbal. În 2013, a ieşit pe locul 4 la Balcaniada pentru veterani de la Zagreb, la proba de  5 kilometri marş.

La ora 8 dimineaţa, ajunge în cabinetul său din cartierul Mănăştur şi începe să lucreze cu pacienţi veniţi din toată ţara. Deşi nu are studii medicale, de profesie fiind tehnician care a lucrat în fabrică, Nicolae Pop spune că a învăţat pe pielea lui importanţa plantelor medicinale.

Clujeanul a fost sfătuit de o verişoară care lucra la Spitalul de Oncologie să nu facă iradieri şi citostatice. „M-a convins să mă duc în Baia Mare, unde era un terapeut care lucrat cu plante medicinale. Am făcut un tratament pe bază de mărul lupului şi alte plante. Am băut ceaiuri şi am făcut băi de şezut şi clisme. După trei luni, am fost la Oncologie la analize. Medicul mi-a spus: <>. Eram pe ultima sută de metri cu cancerul”, povesteşte Pop. Atunci, i-a dezvăluit medicului că nu a făcut iradieri şi nu a luat citostatice. „Nici nu trebuia să faceţi, mi-a spus el. Cu toate acestea, după operaţia mi-a recomandat să fac. Medicii recomandă citostatice şi iradieri, dar eu nu recomand la nimeni, cu medicamentele care sunt la noi pe piaţă este un dezastru”, a explicat clujeanul.

Pop nu ştia nimic despre plante înainte să se înbolnăvească, dar a început să înveţe. A făcut un curs de plante medicinale la Facultatea de Medicină şi a studiat lucrări din toată lumea pe această temă. „Pot să spun că tratamentul cu mărul lupului pentru cancer eu l-am promovat la nivel naţional şi chiar mondial”, susţine Pop.

După 10 ani, a făcut din nou cancer de colon. „Problema este că prima dată când am fost diagnosticat nu a fost verificat şi intestinul unde erau nişte polipi care s-au dezvoltat. Am fost din nou operat şi am făcut din nou tratament cu plante. M-am vindecat a doua oară de cancer. Eu sunt recunoscător medicilor care m-au operat, ei mi-au salvat viaţa. Eu lucrez cu medicii, dar nu recomand nimănui citostatice şi iradieri”, concluzionează Pop.

Regimul alimentar, esenţial

Pop spune că esenţial atât în tratarea cancerului, cât şi în prevenirea majorităţii bolilor este regimul alimentar. „În primul rând, recomand renunţarea la zahăr şi zaharină. După droguri, zahărul provoacă cea mai gravă dependenţă. Nu recomand prăjelile. În ceea ce priveşte carnea, recomand doar peştele sau pieptul de pui, preparate la grătar sau în suc propriu. Lactatele din comerţ nu au valoare, înlocuiţi-le cu laptele de casă nefiert. Înlocuiţi sarea de mare cu sare de bucătărie. Mâncaţi doar pâine neagră”, recomandă Pop. El îi contrazice pe medicii care le spun pacienţilor că nu trebuie să ţină regim dacă sunt bolnavi. „Regim alimentar însemnă să-i dai organismului alimentele care nu-i plac bolii. Ea nu dispare, chiar dacă o presezi cu medicamente, trebuie să ţii şi regim”.

„Regim alimentar însemnă să-i dai organismului alimentele care nu-i plac bolii. Ea nu dispare, chiar dacă o presezi cu medicamente, trebuie să ţii şi regim”  Nicolae Pop

Mai multe citiți pe doctorulzilei.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *