Porți telefonul în buzunarul de la pantaloni? Medicii avertizează: poate fi mortal!

telefon-mobil-purtat-in-pantaloni

Ne plac telefoanele mobile, de multe ori abuzăm de ele, dar cât de multe ştim despre riscurile asociate cu utilizarea lor? Medicii ruşi avertizează că telefoanele sunt mult mai periculoase pentru sănătatea noastră decât ne putem imagina. Ei sunt preocupaţi mai ales de câmpurile electromagnetice şi efectele lor asupra corpului nostru.

 „În primul rând, ţintă este sistemul nervos, dar şi cel endocrin şi sistemul de reproducere sunt afectate”, a declarat Nikolai Kononov, adăugând că 70% din totalul populaţiei primeşte radiaţii electromagnetice de la telefoanele mobile.

„Numeroase studii au arătat că organismul uman răspunde la această radiaţie, şi, deşi aceste reacţii nu au fost încă studiate complet, nimeni nu contestă faptul că utilizarea telefoanelor mobile necesită prudenţă”, explică Kononov, citat de Realitatea.net.

Cum poţi reduce efectele nocive ale radiaţiilor electromagnetice

Radiaţie electromagnetica este deosebit de periculoasă pentru copii şi femei gravide. Potrivit lui Kononov, conversaţiile scurte şi dispozitivele hands-free sunt cele mai simple moduri de a reduce efectul radiaţiilor electromagnetice.

În loc să suni o dată şi să vorbeşti 5 minute, mai bine sună de 5 ori şi nu vorbi mai mult de un minut. De asemenea, lasă să treacă minim 15 minute între apeluri. Nu ţineţi telefonul în buzunar! Păstraţi-l în geantă şi cât mai departe de organele vitale.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *