Ozonul: ce este și cum poți să îl utilizezi pentru a-ți favoriza sănătatea

ozon

Descoperit pentru prima oara in anii 1800, ozonul este, molecular vorbind, o combinatie de trei atomi de oxigen. Datorita chimiei din spatele acestei substante, care este adesea sub forma gazoasa, ozonul este instabil in anumite conditii. Este cunoscut ca fiind partea atmosferei care protejeaza pamantul de radiatia ultravioleta; totusi exista modalitati prin care ozonul te poate ajuta direct pentru a-ti proteja sanatatea.

Intelegerea terapiei cu ozon

Terapia cu ozon este procesul utilizarii ozonului pentru a imbunatati starea fizica. De fapt sunt cateva metode prin care aceasta terapie poate fi utilizata pentru a crea o schimbare pozitiva in sanatatea ta, ozonul fiind utilizat inclusiv ca dezinfectant, ca tratament al ranilor, pentru a purifica apa potabila, ca antibacterian, ca anti-inflamator si ca tratament a peste 100 de boli diferite – inclusiv SIDA, bolile cardiace, Parkinson, degenerarea maculara, cistita interstitiala, hepatita cronica, diabetul, herpesul si multe altele.

Dar sunt mai multe de spus despre terapia cu ozon in afara luptei impotriva bolilor. Multi suporteri ai medicinei alternative si preventive au adoptat aceasta abordare pentru a ajuta la imbunatatirea starii fizice generale. Aceasta din cauza ca ozonul s-a aratat a imbunatati activitatea sistemului imunitar, a amplifica capacitatea organismului de utilizare a oxigenului, a stimula eliberarea factorilor de crestere care sunt implicati in regenerarea tesutului vatamat si a reduce durerea cronica.

Imaginea completa

Multiplele beneficii ale terapiei cu ozon sunt destul de clare, si au fost scrise documente care transmit mai departe descoperirile diferitelor studii stiintifice care au reintarit ideea ca terapia cu ozon este o minunata optiune pentru multi oameni. Dar, ca si cu orice alta forma de tratament – alternativa sau nu – este important ca sa intelegi riscurile inainte de a lua decizia de a utiliza aceasta resursa.

Unul dintre riscurile asociate cu aceasta forma de terapie este vatamarea celulelor corpului. Schimbarile in capacitatea substantelor de a calatori in si din celule poate interfera cu capacitatea corpului de a functiona eficient.

In plus, utilizarea ozonului din aerul poluat poate fi toxica, si injectarea ozonului poate duce la coagularea sangelui in cheaguri si alte efecte secundare potential mortale.

Desi acestea sunt evenimente rare si nici un doctor nu ar recomanda utilizarea intravenoasa a ozonului, este important de notat ca beneficiile terapiei cu ozon au nevoie sa fie studiate un pic mai mult, inainte ca intreaga comunitatea medicala sa poata decide definitiv daca sa eticheteze aceasta metoda de tratament ca sigura sau nu.

Mai multe găsiți pe viataverdeviu.ro 

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *