Ovidiu Bojor ne învață cum se prepară mujdeiul pentru a fi nu doar aliment, ci și medicament

reteta tibetana usturoi

Mujdeiul este bun, este formidabil în bucătăria românească și nu doar, dar el, pentru a fi și un foarte eficient medicament natural, trebuie preparat într-un anumit fel. Iată rețeta pe care ne-o transmite renumitul farmacist si fitoterapeut Ovidiu Bojor. El recomandă o rețetă proprie de mujdei pentru combaterea si tratarea parazitozelor intestinale, scrie am press.ro. Mujdeiul pregătit astfel trebuie consumat de trei ori pe saptamana:

– Peste cateii de la o capatana de usturoi, se pune o lingurita de sare grunjoasa si o lingurita de miere de albine
– Se freaca bine in piua de lemn sau mojar de ceramica, pana se obtine o pasta. Se pune apoi o lingura de ulei si se freaca pana se obtine o emulsie.
– La final se adauga 1-2 linguri de otet de mere si se amesteca bine.

Preparat astfel, sustine Ovidiu Bojor, mujdeiul poate fi folosit la asezonarea alimentelor, dar si consumat de catre cei care sufera de gastrita, uleiul protejand mucoasa gastrica. De asemenea, a doua zi respiratia nu mai miroase a usturoi. Ovidiu Bojor, autor a numeroase cărți, este o personalitate care și-a câștigat reputația de a construi o solidă filosofie de viață, utilă și celor care se confruntă cu diverse suferințe.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. magda spune:

    Incepe acum o noua viața! Viitorul depinde de vointa ta! De ce sa cauti un loc de munca stresant, cu un salariu de mizerie, cand poti sa faci bani direct din linistea caminului tau?! Profita acum si intra pe: http://bit.ly/2b1PNPZ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *