Orașul din România care va avea biblioteci în parcuri

biblioteci-parcuri-deva

Trei mini – biblioteci în aer liber vor fi amenajate în diferite zone din Deva.

Oamenii care vor trece prin parcul de la Cetate, cel de la Bejan sau prin Piața Arras, din centrul orașului, vor putea să citească cele câteva zeci de volume ce vor fi găzduite pe rafturile micuțelor biblioteci,informează servuspress.ro. .

Ideea de a amplasa astfel de mini-biblioteci prin oraș aparține conducerii Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara și actualei administrații publice a orașului. Scopul este acela de a încuraja lectura în aer liber. Campania se va desfășura sub deviza „Deva citește!”.

Cărțile vor putea fi împrumutate, gratuit, de oricine dorește să le citească pe loc sau să le ducă acasă, urmând a fi restituite. Cititorii sunt rugați doar să aibă grijă de cartea luată de pe raft și, după citirea ei, s-o așeze înapoi sau să aducă o altă carte în locul celei citite.

Mini-bibliotecile nu vor fi păzite: locuitorii care vor dori să ia o carte de pe rafturile acestora, pentru a o citi acasă sau pe o bancă, în parc, se vor servi singuri.

Pentru a nu fi vandalizate, micile biblioteci vor fi amplasate în locuri în care sunt deja montate camere de supraveghere.

„În opinia noastră, această campanie va contribui la creșterea interesului față de carte și lectură, mai ales în cazul persoanelor pentru care achiziționarea unei cărți noi reprezintă un efort financiar. Sperăm că această campanie va atrage către lectură un număr mare de locuitori ai municipiului Deva cărora, în acest fel, li se oferă și un prilej de petrecere cu folos a timpului liber”, a declarat pentru servuspress.ro Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara din Deva.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *