Misterul Triunghiului Bermudelor ar putea fi dezlegat

triunghiul-bermudelor

Misterul referitor la Triunghiul Bermudelor ar putea fi dezlegat. O nouă teorie sugerează că norii hexagonali ar putea fi cauza disparițiilor misterioase de-a lungul anilor a multor vapoare şi aeronave în vestul Atlanticului de Nord.

Norii cu formă hexagonală sunt numiţi „bombe aeriene” şi pot atinge viteze de 270 de kilometri, iar dimensiunea lor este între 30 şi 75 de kilometri în diametru. Acest fenomen poate provoca valuri înalte de peste 15 metri. Forţa lor poate „mătura” diverse obiecte aflate în locații specifice într-o zonă dintre Bermude, Miami și San Juan, Puerto Rico.

Meteorologii au discutat această posibilitate în cea mai recentă ediţie a emisiunii „What on Earth ?”.

„De obicei, nu vedem margini ascuțite de nori, în cele mai multe cazuri, norii fiind rotunjiţi”, a susţinut dr. Steve Milner de la Universitatea de Stat din Colorado.

„Aceşti nori hexagonali (bombele aeriene) sunt formaţi prin ceea ce noi numim microexplozii. Explodează în aer, fluxul de aer care vine din partea de jos a norului lovind oceanul și provocând valuri care pot fi imense”, a adăugat un alt cercetător de la Universitatea din Arizona, potrivit realitatea.net.

Navele şi avioanele dispar în Triunghiul Bermudelor de la începutul secolului al 17-lea. Cel mai recent eveniment de acest gen s-a petrecut anul trecut, când cargobotul american El Faro a dispărut cu 28 de persoane la bord, în timpul uraganului Joaquin.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *