Metode naturiste pentru combaterea alergiilor de primăvară

alergii

Odată cu sosirea primăverii, alergiile se acutizează. Copacii înfloresc, polenul pluteşte în aer, iar rinita alergică și strănutul pot deveni supărătoare pentru perosoanele predispuse la alergii. Există, însă, mai multe trucuri naturale care pot combate alergiile de primăvară.

Astfel, varza murată şi laptele bătut ajută organismul să facă față alergiilor. Motivul este conținutul ridicat de probiotice din aceste produse alimentare. Ele ajută nu numai la îmbunătățirea florei intestinale, dar inhibă şi substanțe specifice din organism numite histamine, care la rândul lor, intensifică alergiile. Prin urmare, alimentele acide fermentate ajută la reducerea simptomelor de rinită alergică, potrivit experților.

Consumul de broccoli crud combate, de asemenea, alergiile. Broccoli conţine antioxidanţi şi fitochimicale specifice, care sunt foarte utile pentru organism şi au capacitatea de a atenua reacțiile alergice. Cel mai indicat este consumul de broccoli preparat la abur, pentru a-şi păstra cantitatea maximă de substanțe benefice. Pentru a reduce simptomele alergiilor de primăvară, medicii recomanda suplimente de vitamina D. Aceasta creşte rezistenţa sistemului imunitar, ceea ce contribuie la lupta împotriva virusurilor şi bacteriilor. Mai mult decât atât, vitamina D are capacitatea de a combate alergiile prin reducerea inflamației, ameliorează tusea, secrețiile nazale și astmul cauzate de polen.

www.novinar.bg

Articol relatat de portalul rador.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *