Meiul ajută la reducerea presiunii arteriale şi a riscului de infarct

Credeai că meiul este doar o hrană pentru păsări? Ei bine, nu. El se găseşte şi în magazinele tip Plafar, fiind recomandat pentru o sănătate de invidiat. În plus, spun nutriţioniştii, meiul conţine magneziu care ajută la reducerea presiunii arteriale şi te scapă de mirosul neplăcut din gură.

Ca şi alte cerereale, înainte de preparare, meiul se spală în câteva ape până la îndepărtarea completă a impurităţilor. După ce se scurge apa, se adaugă o parte de boabe de mei la trei părţi de apă sau supă în fierbere. Se dă focul mai mic şi se acoperă oala, iar după aproximativ 30 de minute (20 la oală sub presiune) este gata. Dacă în prealabil meiul a fost pus la înmuiat peste noapte, timpul se reduce la jumătate.

„Ca textură, vorbim despre un tip de pilaf, iar dacă se vrea o pastă cremoasă trebuie doar să se adauge mai multă apă, ori de la început, ori în mod repetat în timpul fierberii. Se amestecă până la obţinerea consistenţei de piure. Cei îndrăzneţi în bucătărie pot să prăjească meiul în tigaie, ca pe seminţe, înainte de a fi gătit. După ce prinde o culoare aurie se pune în apă sau supă fierbinte şi se urmează paşii de mai sus”, spune Nina Erena, reprezentat al Solaris, una din firmele care comercializează mei.

Pe lângă faptul că este bogat în fier, meiul conţine foarte mult magneziu, care ajută la reducerea presiunii arteriale şi a riscului de infarct. Potrivit ultimelor cercetări, alină atacurile severe de astm şi combate migrenele.

De asemenea, vitamina B3 contribuie la reducerea colesterolului. Meiul mai are în compoziţie o substanţă precursoare a serotoninei şi melatoninei, astfel că ”poate avea acţiuni benefice în cazuri de depresie şi durere cronică”, mai spune Nina Erena. Un alt avantaj al meiului este că îndepărtează bacteriile şi astfel învinge mirosul neplăcut al gurii.

Sursa: sanatoszidezi.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *