Mănânci smochine? Uite ce boli grave ar putea cauza

group of fresh figs

group of fresh figs

In ciuda faptului ca sunt cu adevarat gustoase si au proprietati benefice in tratarea anumitor afectiuni, smochinele ar putea cauza si o serie de boli grave pe fondul consumului excesiv. Prea multe smochine pot avea efecte secundare pe care putina lume le cunoaste.

Asadar, iata ce boli grave ar putea favoriza smochinele, titrează Lyla.ro

Smochinele sunt folosite in tratarea afectiunilor pielii, de natura cronica, sub forma de tratament adjuvant. Sunt folosite de cele mai multe ori pentru cancerul de piele, insa, in cazul in care sunt consumate excesiv pe timp de vara, pot avea efecte negative asupra pielii. Mai precis, smochinele fac in asa fel incat pielea sa fie mult mai vulnerabila in fata razelor ultraviolete.

Un consum excesiv de smochine poate creste riscul de fracturi sau de aparitie a osteoporozei ori a afectiunilor osoase. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca smochinele contin oxalati, compusi care interfereaza cu absorbtia calcului in corp, necesar sanatatii oaselor.

Smochinele pot sa aiba un efect negativ asupra sanatatii persoanelor care au un nivel redus al glicemiei. Aceste fructe au proprietatea de a scadea nivelul de zahar in sange ceea ce le face foarte bune pentru diabetici, insa nu este indicat consumul lor excesiv de catre persoanele care nu sufera de aceasta boala.

Smochinele pot sa ii afecteze foarte mult pe cei care sufera de alergii. Astfel, in cazul unei alergii, smochinele pot duce la aparitia unor afectiuni precum rinita, conjunctivita si pot totodata sa declanseze socul anafilactic. Mai mult decat atat, smochinele influenteaza aparitia astmului in cazul persoanelor sensibile din punct de vedere alergic.

Articol relatat de portalul NapocaNews

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *