Locul unde te poți trata de reumatism cu doar 5 lei pe zi!

La doar câtiva kilometri de Bistrița, în localitatea Sărata, zeci de oameni merg în fiecare an pe malul lacului să-și trateze problemele reumatice cu nămol și apă sărată, cu doar 5 lei pe zi, arată stirileprotv.ro.

Chiar daca nu exista amenajari speciale, oamenii se simt bine inconjurati de padure si aer proaspat, iar locul a ajuns sa fie cunoscut pe baza recomandarilor.

Localitatea Sarata se află la doar zece kilometri distanță de Bistrița, iar acolo există un lac la care oamenii vin de ani buni sa se trateze de spondiloza sau reumatism.

Studiile confirma ca apa si namolul de aici au proprietati curative, cunoscute si de stramosii nostri. Lacul se afla pe un filon de sare ce porneste de la Praid, iar specialistii au identificat 13 fantani de salina ce dateaza inca din epoca dacilor.

Cei mai multi nu raman aici peste noapte pentru ca nu sunt suficiente locuri de cazare, insa chiar si asa – unii vin de la mari distante ca sa incerce apa si namolul din Sarata. Un turist a venit chiar din Germania, din Nurenberg.

Zvonul ca apa e buna pentru tratarea bolilor s-a transmis din om in om, si fiecare a inceput sa recomande locul. La asa reclama, multi nu s-au mai dus in statiunile consacrate, si isi cauta leac mai aproape de casa si mai ieftin. Administratorii lacului percep 5 lei de persoană.

Namolul si apa sarata nu sunt indicate celor care sufera de hipertensiune arteriala, tulburari de ritm cardiac sau au probleme respiratorii.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *