Leacuri eficiente cu ceapă

ceapa medicament minune

Ceapa este bogată în compuși care conțin sulf, cei care îi dau şi mirosul puternic. Sulful este un element de detoxifiere puternic si ajută organismul să elibereze toxinele, fiind benefic în special pentru ficat. Alimente bogate în sulf, de asemenea, ajută organismul la detoxifierea de metale grele, cum ar fi plumbul.

Fluidifică sângele

Ceapa este o sursă bogată de quercetină, un  antioxidant puternic, care este eficient pentru a subția sângele. De asemenea,, previne apariţia cheagurilor, ajută la normalizarea nivelului de coloesterol şi luptă cu astmul, bronșita cronică, febra fânului, diabetul, ateroscleroza şi infecţiile.

Are şi un conţinut mic de calorii, şi anume de 44 la 100 de grame, ceea ce înseamnă că poate fi consumată fără probleme dacă ţii cură de slăbire.

Are proprietăţi de antibiotic

Ceapa are proprietăţi antiinflamatoare, de antibiotic și antivirale. De aceea, etse utilă pentru prevenirea apariţiei răcelilor şi virozelor de sezon. Totodată, grăbeşte vindecare infecţiilor.

Se spune că Împăratul Nero folosea ceapa pentru vindecarea răcelilor.

De asemenea, quercitina  stimulează sistemul imunitar, prevenind în același timp dezvoltarea tumorilor. Un studiu a constatat că îmbinarea dintre substanţele care se găsesc în ceapă şi turmeric reduce numărul leziunilor precanceroase. Scazi riscul apariţiei de cancer de colon, dacă mănânci ceapă.

Persoanele care suferă de afecţiuni ale stomacului, precum gastrita hiperacidă şi ulcerul trebuie să limiteze consumul de ceapă crudă, pentru că alimentul poate să favorizeze apariţia arsurilor.

O mai bună sănătate orală

Acest lucru poate părea ciudat, deoarece ceapa poate provoca respiraţia urât mirositoare, dar dacă mesteci ceapă crudă acest lucru este benefic pentru a îmbunătăți rezistența dinților și a lupta impotriva bacteriilor care pot cauza cariilor dentare.

Ceapa scade şi riscul apariţiei osteoporozei.

Sursa: clicksanatate.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *