Leac din bătrâni pentru infecțiile din organism – hrean cu oțet și miere

hrean

Hreanul este folosit frecvent în gastronomie, orice gospodină știe că hreanul îmbunătățește gustul unor preparate culinare, conserve, murături, este un condiment apreciat la masă. Alături de scopul alimentar, hreanul este folosit și ca plantă medicinală.

Hreanul este o sursă de vitamine (B, C, PP), calciu, magneziu, potasiu, sodiu, fosfor, compuși de azot și sulf, ulei volatil, mirozină, fibre, carbohidrați. Se spune că hreanul are de cinci ori mai multă vitamina C decât lămâia. Are proprietăți antibacteriene, expectorante, antitusive, antiinflamatorii, diuretice, calmante și de reducere a colesterolului din sânge.

Hrean cu oțet și miere – Mod de preparare:

Se folosesc următoarele ingrediente: 100 g hrean, 50 ml oțet natural de mere, 50 ml apă, 2 linguri de miere, sare după gust. Se curăță hreanul de coajă, se spală și se dă prin răzătoare. Se amestecă cu puțină sare și miere, se pune într-un borcan din sticlă și se adaugă oțetul diluat cu apă până ce hreanul mărunțit devine îmbibat. Se lasă să stea timp de 1-2 luni și se poate servi drept condiment sau garnitură la diferite preparate din carne.

Acest preparat este folosit frecvent în medicina tradițională mai ales pentru consolidarea sistemului imunitar al organismului și creșterea rezistenței corpului. Are efect antibacterian, distruge microbii din organism, ajută în tratamentul afecțiunilor respiratorii, tusei, inflamațiilor gătului și ale cavității bucale, răcelii și gripei. Hreanul reduce nivelul de colesterol din sânge, combate infecțiile cu virusuri, ciuperci și bacterii, calmează durerile din organism, facilitează eliminarea secrețiilor de la nivelul tractului respirator, este eficient și în tratamentul unor afecțiuni dermatologice de tipul dermatitelor.

Mai multe citiți pe bodygeek.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *