Lactatele degresate, una din cauzele obezității la copii

Părinții care oferă copiilor cu surplus de greutate lactate degresate în ideea prevenirii obezității nu fac decât să-și piardă timpul și banii, consideră experți americani, potrivit cărora, grăsimile din lapte asigură starea de sațietate pe mai mul timp și astfel reduc riscul de exces de greutate, după cum relatează Daily Mail.

Astfel, copiii care beau lapte integral cântăresc mai puțin, la patru ani, decât semenii lor cărora le-a fost administrată versiunea degresată a laptelui, conform unui studiu realizat de o echipă de medici pediatri de la Școala de Medicină de pe lângă Universitatea din Virginia.

În cadrul acestui studiu au fost chestionați circa 11.000 de părinți cu privire la sortimentul de lapte administrat copiilor lor în vârstă de doi ani: lapte integral, cu 3% până la 6% grăsimi sau degresat (1-2%) ori de soia.

Copiii au fost cântăriți la vârsta de doi ani, la începutul experimentului, și încă o dată la patru ani. S-a constatat că printre cei care consumau lapte degresat la vârsta de doi ani 14% erau supraponderali, iar la vârsta de patru ani — 16%.

În general, în 57% din cazuri, micuții din această categorie au luat kilograme în exces după doi ani de experiment. Greutatea medie a copiilor care au consumat lapte integral a fost mult mai mică.

Aceste rezultate sunt contrare recomandărilor Academiei de Pediatrie și Asociației americane de Cardiologie care prevăd ca, după doi ani, copiilor să le fie distribuite lactate reduse în grăsimi pentru a preveni obezitatea. O poziție contrară o au medicii din Marea Britanie, potrivit cărora copiii sub cinci ani au nevoie de energie suplimentară pentru creștere și dezvoltare, astfel încât acestora le este indispensabil laptele integral.

Sursa:AGERPRES

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *