Justiția a decis: Nu vei mai vedea această sticlă de apă în magazine!

aqua-carpatica-vodavoda-630x378

Tribunalul Bucuresti a dispus retragerea de pe piata a sticlelor comercializate sub denumirea AC AQUA AC dupa ce compania lui Jean Valvis a pierdut procesul cu compania din Serbia care detine brandul VODAVODA.

Potrivit judecatorilor, designul sticlelor patrate folosite de Carpatian Sprins SA, compania care detine brandul Aqua Carpatica, este copiat dupa cel al unei ape minerale din Serbia, iar firmele lui Jean Valvis, VALVIS HOLDING SA si Carpatian Sprins SA, au pierdut dreptul de a le mai folosi. Este a doua lovitura importanta incasata de Aqua Carpatica, dupa ce acum cativa ani CNA a interzis un spot tv care sustinea ca AC AQUA AC este singura apa minerala din lume fara nitrati.

Decizia nu este definitiva. Infiintata in anul 2000, Carpatian Sprins SA a initiat, in anul 2009, proiectul Aqua Carpatica, concretizat in 2011 prin lansarea brandului cu acelasi nume.

Timp de trei ani la rand, eficienta campaniilor de comunicare coroborate cu vanzarile efective au clasat Aqua Carpatica in topurile clasamentelor de specialitate cu numeroase premii EFFIE castigate an de an. Incununarea a venit in 2015 pentru Campania Testul Puritatii care a cucerit atat medalia de aur pentru categoria sa, dar si The Grand Effie Award Romania.

De asemenea, Aqua Carpatica este singurul brand de apa din Romania avizat conform standardelor si omologat pe piata SUA ce are parteneriate cu lanturi de supermarketuri pe intregul continent american, nu numai in magazinele traditionale locale.

In ultimii ani, Aqua Carpatica a inregistrat cresteri de vanzari spectaculoase. Minuta pe scurt:

Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantilor Vojin Djordjevic si Grenki List Licenciranje  pe cererea principala. Admite exceptiei lipsei calitatii procesuale pasive a paratei Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci pe capetele 2-6 din cererea principala si respinge aceste capete de cerere fata de acest parat ca fiind formulate impotriva unei persoane fara calitate procesuala pasiva. Respinge cererea reconventionala ca neintemeiata. Admite in parte cererea principala. Dispune anularea marcilor nationale MN 112110/2010 „AC AQUA AC”; MN 112111/2010„AC AQUA AC”; MN 126035/2011 „AC AQUA AC” apartinand paratei VALVIS HOLDING SA si a marcii nationale MN 120264/2012 „AQUA CARPATICA” apartinand paratei Carpatian Sprins SA pentru produsele din clasa 32. Constata incalcarea dreptului de folosire exclusiva asupra marcii comunitare tridimensionale MC 007041098 inregistrata din data de 24.06.2008 pentru produse din clasele 5 si 32 conform Clasificarii de la Nisa si asupra dreptului de autor detinut cu privire la reprezentarea grafica a buteliei comercializate si protejate sub denumirea VODAVODA; Obliga paratele VALVIS HOLDING SA si Carpatian Sprins SA la incetarea imediata a folosirii semnului reprezentand forma grafica a ambalajului buteliei comercializate sub denumirea AC AQUA AC pentru oferirea de produse, publicitatea (prin internet sau prin orice alta metoda, inclusiv prin afisarea semnului la intrarea in magazine, pe peretii magazinului, aplicarea pe materialele consumabile gen sacose, pungi, hartie de ambalat, cutii, etc.), fabricarea de produse, stocarea sau depozitarea, distribuirea, livrarea, comercializarea sau oferirea spre comercializare sau exportul de produse; Obliga paratele mentionate sa retraga de pe piata toate produsele ce aduc atingere drepturilor de proprietate intelectuala si industriala ale reclamantilor si sa distruga pe cheltuiala lor toate ambalajele ce poarta reproducerea grafica a marcii tridimensionale MC 007041098. Cu apel in 30 zile de la comunicare.

sursa: stiripesurse.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *