Isteria pepenilor injectați. Cultivator din Dăbuleni: Sunt aduși din Turcia și vânduți în marile magazine unde noi, fermierii români, n-avem acces!

pepene

De cel puțin 20 de ori pe zi, Daniela Iancu, cultivatoare de pepeni din Dăbuleni, județul Dolj, este întrebată dacă a injectat pepenii cu ceva ca să-i coacă mai repede. Inițial a crezut că e vorba despre o glumă, apoi a citit îngrozită pe internet ce se spune despre lubenițe. Anul trecut erau acuzați, ei, fermierii români, că aduc pepenii din import, acum că le-au băgat ceva să se coacă. Pe ei îi sapă cineva, în timp ce tirurile curg din Turcia cu lubenițe dubioase care îngroapă producția autohtonă.

Daniela Iancu cultivă anual în localitatea Dăbuleni peste trei hectare de pepeni. Chiar dacă prețul nu este unul mulțumitor într-o zonă agricolă cum este cea de la Dăbuleni, cu un sol nisipos prea multe variante nu prea există. Și asta n-ar fi singura problemă: dacă anul trecut a trebuit să le explice consumatorilor că pepenii pe care îi vinde în piața Sălăjan din Capitală sunt produși de familia ei și sunt pepeni românești, anul acesta trebuie să-i convingă pe clienți că pepenii nu au fost injectați, scrie agrointel.ro.

De astăzi de dimineață am avut peste 20 de clienți care au venit să mă întrebe dacă pepenii mei sunt injectați. Este greu să-l faci să înțeleagă pe consumator că ceea ce se găsește în supermarket nu are nici o treabă cu pepenele românesc. Nu știu ce fac alți producători dar eu vă spun cu mâna pe inimă că nu aplic nici o substanță interzisă, care să nu fie autorizată la aplicare, nu injectez pepenii cu nimic. Noi aplicăm tratamente pentru buruieni, boli și dăunători, dar niciodată nu injectăm cu nimic pentru a grăbi coacerea. Nici nu știu să existe o astfel de substanță pe piața românească sau europeană. Pentru mine este foarte clar acei pepeni care arată și se comportă ca o oală sub presiune sau arată ciudat la interior sunt aduși din import, cel mai probabil Turcia. Vin clienții la noi și ne spun că nu cumpără pepenii pentru că sunt injectați”, a declarat pentru Agrointeligența Daniela Iancu, producător de pepeni din localitatea Dăbuleni, județul Dolj.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *