Învață să plantezi corect roșiile în grădină

Metodă ușoară de a crește ROȘII MARI ȘI DELICIOASE.

Modul în care plantezi roşiile este crucial pentru dezvoltarea lor, aşa , dacă vei învăţa bine tehnica plantării, va garantăm veţi avea multe roşii pe timp de vară. Dacă veţi urma sfaturile şi paşii din acest articol, puteţi fi siguri la vara veţi gusta din propria grădină cele mai gustoase şi proaspete roşii.

Roşiile sunt, de altfel, destul de uşor de crescut, le place căldura şi urăsc frigul. Haideţi vedem împreună care sunt etapele ce trebuiesc parcurse pentru a plantă corect roşii.

Mai întâi şi mai întâi veţi avea nevoie de o roşie tulpină ca răsad ce va fi plantat ulterior îngrădina.

Dacă aveţi destulă experienţă puteţi începe de la seminţe. Acestea vor trebui ţinute în mediu de solar înainte de a fi plantate în grădină efectiv.

Se plantează apoi roşia în zona care este cea mai expusă la soare din grădina dumneavoastră. Roşiile trebuie primească 7 ore de soare cel puţin în fiecare zi.

Roşiile trebuie plantate la o anumită distanţă una de cealaltă şi trebuie plantate în întregime în pământ, aşadar asiguraţi  veţi face găurile de mărime potrivită. Răsadul se îngroapă câtmai mult, până la primele frunze. Roşia are darul de a forma rădăcini pe tulpină, un lăstar dacă pui în pământ, acesta face rădăcini.

Cu cât va avea rădăcini mai multe, cu atât va reţine apa şi nutrienţii mai mult şi va avea stabilitate mai mare. În gaură creată se pun 2 aspirine care întărească sistemul imunitar al plantei şi 3-4 coji de ou zdrobite întrucât acestea conţin calciu şi ajută plantă rodească. Următorul pas presupune adaosul de făină de oase, (dacă aveţi) un pumn, o sursă excelenţă de fosfor organic care ajută floarea înflorească mai repede şi sporeşte numărul de legume.

În plus, această creşte şi aportul de calciu. Puteţi adaugă apoi îngrăşământ natural bogat în macronutrienti de fosfor, azot şi potasiu După acest pas gaură este gata şi puteţi plantq roşia. Aveţi grijă înainte de o plantă o culegeţi de frunzele uscate. Se udă apoi solul de jur împrejurul plantei, roşiile au nevoie de foarte multă apă.

Udarea după plantare, se face tot timpul. O opţiune este cea cu macerat de urzică sau ceai şiurzică fiartă şi mărunţită ce se pune în groapă de plantare. Dar, în următoare săptămâni sau luni, fertilizarea se face cu macerat de tătăneasă şi urzică, deoarece tătăneasă are mult potasiu careda gustul roşiei şi urzică azot. Combinaţia se face cu 3 sferturi tătăneasăşi un sfert urzică. Se vor udă numai la baza, evitadu-se udarea frunzelor.

Articol relatat de sanatatea.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *