În străinătate, mulți doctori le recomandă pacienților acest aliment, mai ales după operații grele

jeleu

Probabil că ai observat în filmele americane că toți pacienții primesc un pahar de jeleu colorat și probabil te-ai întrebat de fiecare dată de ce primesc toți bolnavii acest aliment.

Gelatina, cea din jeleu este formată din aminoacizi cum ar fi glicina și prolina. Acești aminoacizi nu sunt consumați în cantități suficient de către oameni din cauza părților animale le care nu prea le consumăm (oase, țesuturi fibroase, organe), scrie unica.ro.

Acești aminoacizi nu sunt importanți doar pentru sănătatea pielii, a părului sau a unghiilor ci și pentru imunitate și reglarea greutății. Glicina are rol antiinflamator și există studii care arată că ajută și la vindecarea mai rapidă a rănilor.

Jeleul servit în spitale este una cele mai ușor de digerat alimente (pe lângă supă și ceai). Majoritatea bolnavilor care se recuperează după diverse operații nu pot consuma alimente grele sau bogate în calorii, așa că acest jeleu este perfect pentru ei.

Gelatina din jeleu este foarte bună pentru sistemul digestiv, e plină de proteine și îmbunătățește sănătatea sistemului osos și a articulațiilor. Glicina din gelatină ajută ficatul să elimine toxinele din organism.

Cum poți face un jeleu acasă

Ingredientele necesare:

  • 1 cană de suc de portocale (proaspăt stors)
  • 1 cană de suc de struguri (sau căpșuni)
  • 3 linguri de gelatină nearomatizată
  • 1 cană de ceai verde
  • miere, zahăr sau orice alt îndulcitor

Mod de preparare:

Prepari ceaiul verde conform instrucțiunilor de pe pachet și îl indulcești cu miere. Adaugi gelatina, amesteci, iei de pe foc și lași să se răcească. Sucurile de fructe se adaugă doar după ce ceaiul s-a răcit complet. Dai la frigider pentru cel puțin trei ore.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *