Imagini rupte din filmul Batman! Un oraș mic din Australia a fost invadat de peste 100.000 de lilieci (VIDEO)

invazie_lilieci

Aproximativ 100.000 de lilieci care fac parte dintr-o specie cunoscută drept „vulpea zburătoare” au transformat New South Wales, Australia în cămin, terorizând localnicii și turiștii. Autoritățile au fost nevoite să ia măsuri de urgență, așa că au alocat 2,5 milioane de dolari pentru a-i îndrepta în alte direcții.

Asta e o veste bună pentru rezidenții care se simt precum niște prizonieri în propriile case, din cauza invaziei. Încă din martie, autoritățile au înregistrat numeroase plângeri, potrivit ministrului Mark Speakman. Practic, oamenii nu își puteau deschide geamurile, nu își puteau îndeplini responsabilitățile zilnice și nu puteau ieși relaxați din casă, din cauza zgomotului insuportabil, informează Playtech.

„Nu pot deschide geamurile, nu pot folosi sârma de întins rufe, nu pot învăța pentru că sunetul persistă. Nu mă pot concentra. Nu e distractiv, a povestit Danielle Smith, o localnică. „Liliecii au venit aici, iar acum sunt total în afara controlului. Nu putem să facem nimic din cauza lor”.

Nu se știe exact cum anume vor reuși autoritățile să îi îndepărteze, iar consiliul local încă e în căutare de soluții. Responsabilii pentru liniștea cetățenilor au luat în calcul pulverizarea copacilor cu substanțe care să îi gonească sau figurinele gonflabile, cu ajutorul cărora să fie speriați. Liliecii măsoară între 23 și 28 de centimetri și se hrănesc, în mare parte cu fructe, polen și nectar, așa că nu sunt periculoși pentru oameni. Totuși, numărul lor copleșitor a devenit o problemă care trebuie rezolvată. Din fericire, nu e luată în calcul uciderea lor, pentru că se află pe lista speciilor protejate.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *