Greutatea ideală în funcție de înălțime. Cum se calculează

greutate ideala

Atunci când vrem să ajungem la o greutate ideală, primul indicator pe care trebuie să îl luăm în seamă e înălțimea. În acest articol, vă vom arăta cum se calculează greutatea potrivită în funcție de numărul de centimetri.

Formulele de mai jos vă vor arăta dacă aveți nevoie de o cură de slăbire. Ideea este să încercați mereu să fiți normoponderali, fără să fiți obsedați să aveți exact un anumit număr de kilograme.

Metoda de calcul

Împărțiți valoarea greutății dvs. (exprimată în kilograme) la pătratul valorii înălţimii (exprimate în metri) pentru a calcula greutatea ideală. Veți obține astfel indicele masei corporale (IMC), parametrul de bază ce permite să apreciați corespunzător dacă sunteți sau nu corpolenți.

O femeie de 60 kg, măsurând 1,60 m, va avea un indice corporal de 23,5.

IMC = 60:(1,60 X 1,60) = 60: 2,56 = 23,5

Când IMC este cuprins între 18,5 si 25, se consideră că

greutatea este normală. Sub valoarea de 18,5, câteva kilograme în plus n-ar strica. În schimb, peste 25 începem să vorbim despre un surplus de greutate: între 25 si 30 apar riscurile pentru sănătate, iar peste 30, pericolul este net.

Cât despre valori peste 40, situația devine chiar foarte alarmantă!

Interpretarea rezultatelor

Prin urmare, slăbirea devine o necesitate pentru toate persoanele care au un IMC mai mare de 30, relatează yve.ro. Între 25 si 30, problema se discută în funcție de localizarea grăsimii. Dacă se află mai degrabă pe abdomen si pe partea superioară a corpului, vorbim de obezitate androidă, iar dacă se menține pe nivelul coapselor, de obezitate ginecoidă.

greutatea-ideala

Pentru a vă face o idee generală, aveți posibilitatea să calculați raportul dintre circumferința taliei și cea a șoldurilor. Stând în picioare, măsurați cu un centimetru de croitorie perimetrul taliei, la nivelul buricului, iar valoarea o împărțiți la cea a circumferinței șoldurilor, măsurate unde sunt mai largi. Acest raport trebuie să se situeze între 0,64 si 0,85 la femei și între 0,85 si 1 la bărbați. Valori mai mici decât acestea nu reprezintă o dramă, chiar în condițiile unui exces ponderal.

Cifrele superioare semnalează, din contră, o obezitate de tip android, care poate genera diverse complicații. Se impune neapărat regimul de slăbire.

Articol relatat de portalul greatnews.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *