Fructele care combat colesterolul rău și care nu trebuie să-ți lipsească din alimentație

Pentru a fi sănătoși, trebuie să menținem colesterolul în limite normale. Știați că nivelul colesterolului rău poate fi scăzut cu ajutorul fructelor? Pe lângă faptul că sporesc energia și au puține calorii, anumite fructe țin colesterolul în frâu. Conform doctorulzilei.ro, iată care sunt acestea:

Citricele: datorită conținutului de pectină, aceste fructe scad nivelul colesterolului rău. În plus conțin mulți antioxidanți care întăresc pereții arterelor.

Merele: studiile efectuate la Universitatea din Toulouse (Franţa) au arătat că, mâncând două mere pe zi, ne putem reduce nivelul colesterolului şi putem ameliora raportul între colesterolul bun şi cel rău. Rezultatele sunt şi mai bune dacă mănânci merele cu coajă cu tot.

Srugurii: efectul de dizolvare a colesterolului se datorează unui antioxidant numit resveratrol. El elimină şi depunerile de pe pereţii vaselor sanguine.

Fructele de pădure: cele mai eficiente pentru reducerea colesterolului sunt afinele, însă puteți include în dieta anti-colesterol și căpșuni sau zmeură.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *