Fructe și legume care ne pot otrăvi dacă le mâncăm în exces

fructele-si-legumele-

Deși pare greu de crezut, există fructe și legume care consumate în exces, în stare crudă sau dacă nu sunt alese cu atenţie, ne pot fi fatale.

One.ro trece în revistă trei astfel de vegetale comestibile care ne pot otrăvi: semințele, ciupercile și cassava.

Seminţele par inofensive, dar se pot dovedi letale. Cu siguranţă nu ştiai că seminţele de mere, caise, cireşe nu sunt comestibile. Gustul amar pe care îl au ar trebui să ne împiedice să le consumăm, deoarece conţin o cantitate mică de cianură. Cireşele, caisele, piersicile şi nectarinele conţin această substanţă într-o măsură mai mare decât merele. Dar chiar dacă înghiţi aceşti sâmburi, substanţa din ele nu intră în contact cu acizii din sistemul digestive, deoarece organismul elimină aceste seminţe. Este mai dificil atunci când se consumă miezul seminţelor în cantităţi mari.

Ciupercile. În Statele Unite sunt cunoscute peste 5.000 de tipuri de ciuperci din care 100 sunt toxice şi mai puţin de 10 sunt mortale. În lumea întreagă sunt cunoscute peste 38.000 de specii de ciuperci, din care 5% sunt nocive. Este foarte important să cumpărăm ciuperci de la un spermarket sau de la un producător, pentru că acestea pot provoca nu doar un simplu disconfort intestinal şi greaţă, ci şi decesul.

Cassava, numită și manioc, este o tulpină lemnoasă din America cunoscută pentru beneficiile aduse sănătăţii. Atenție mare însă, acest lucru este valabil doar dacă a fost gătită. În stare crudă au un conţinut ridicat de cianură şi dacă sunt incorect pregătite pot provoca paralizie sau chiar deces. Rădăcinile de cassava sunt măcinate într-o pulbere asemănătoare cu făina, iar apoi sunt folosite pentru a face tapioca. Frunzele de cassava conțin însă cianuri, însă dacă sunt amestecate cu faină până devin pastă și sunt lăsate 5 ore la umbră, cianurile se descompun și nu mai reprezintă niciun pericol.

Sursa: jurnalspiritual.eu

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *