Folositi acest amestec simplu si nu veti mai vedea niciodata buruieni in gradina!

Stiati ca si cea mai mica cantitate de Monsanto in mancare poate provoca daune grave rinichilor si ficatului? In ciuda faptului ca multe studii au confirmat aceste lucruri, acest erbicid este in continuare cel mai vandut din lume.

Speram intradevar ca acest lucru se va schimba deoarece exista modalitati de a scapa de invadatorii gradinii fara a utiliza substante chimice nocive.

In acest articol vom impartasi doua retete care sunt mai sigure, mai ieftine si mai eficiente decat Monsanto Roundup.

Ingrediente:

  • 1 l de otet alb sau normal
  • O sticla spray

Doar umpleti sticla cu otet alb si spray-ati direct pe buruienile din gradina. Aveti grija insa sa nu atingeti si plantele care doriti sa supravietuiasca..

Otetul nu e bun doar în salată, poate fi folosit cu eficiență și la combaterea buruienilor. Îl puteți folosi diluat sau nediluat, în funcție de cât de extinsă e suprafața acoperită cu plante nedorite. Pulverizarea cu oțet se face la prânz, când soarele este sus pe cer. Oțetul nu se aplică dacă afară a plouat sau dacă în următoarele 24 de ore va ploua. Se recomandă utilizarea oțetului cu o concentrație de 9% acid acetic. Este mult mai eficient.

Urmatoarea reteta este pentru buruienile mai agresive:

Ingrediente:

  • 1 l de otet alb sau normal dar cu concentratie de 9%
  • 2 cani de saruri Epsom
  • ¼ ceasca de detergent de vase
  • Sticla spray

Amestec de sare cu oțet.

Este indicat să folosiți atât sarea cât și oțetul diluate cu apă, în cantități egale. Important este ca la aplicarea acestei soluții să profitați din plin de căldura emanată de soare, pentru că temperatura potențează efectul toxic pe care îl au atât sarea cât și oțetul.

Bicarbonatul de sodiu.

Doza recomandată pentru această soluție este de două linguri de bicarbonat la o cană de apă. Se aplică în timpul zilei, în intervalul 12:00-15:00.

Articol preluat din portalul http://www.andreilaslau.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *